Opmerkelijke beelden uit China. Daar is een bestuurder, rijdend op de snelweg, zeker liefst 2,6 miljard renminbi aan zilveren staven verloren. Omgerekend is dat zo’n € 340.000. Het incident veroorzaakt chaotische taferelen.

Chinese bestuurder verliest op de snelweg maar liefst € 340.000 aan zilveren staven

Het incident vond afgelopen 28 maart plaats op een snelweg in de buurt van de hoofdstad Beijing. Al rijdend verloor een bestuurder maar liefst € 340.000 aan kostbare goudstaven. In een door KameraOne gepubliceerde video is te zien dat meerdere voertuigen vervolgens over de staven heenrijden. Met een flinke klap raken de staven de motorkap van ten minste twee auto’s. Het is overigens nog onbekend hoe de bestuurder, die geen weet van het incident had, erin slaagde om de staven ongemerkt te verliezen. De video is via de link hierboven te bekijken.

‘Extreem opgelucht’

De Chinese politie slaagde er vervolgens in om het gros van de staven weer te recupereren en vervolgens terug te brengen naar de rechtmatige eigenaar. Die was volgens lokale bronnen ‘extreem opgelucht’, en heeft daarnaast belooft de geleden schade aan de auto’s van de slachtoffers volledig te herstellen. Voor het opruimen van de zilveren staven was overigens nog behoorlijk wat mankracht nodig. In totaal wogen de staven maar liefst 400 kilo. In totaal hadden zij een waarde van omgerekend zeker € 343.846.