Ellie Lust kennen we als voormalige politieagente en als presentatrice. De 57-jarige geboren Amsterdamse heeft nu haar voormalige kerkwoning voor tonnen op de markt gezet. De gemoderniseerde woning, die voorheen dus dienst deed als kerkje, biedt een woonoppervlak van 112 m².

Ellie Lust: van politieagente tot presentatrice

Ellie Lust begon haar carrière als agent bij de Amsterdamse politie. Ze werkte daar van 1998 tot 2018. In die jaren was ze als woordvoerder van de politie Amsterdam-Amstelland regelmatig te zien bij het tv-programma Opsporing Verzocht. Daar kreeg ze enige bekendheid door, en in 2018 deed ze mee aan Wie Is De Mol?, waar ze viraal ging met de term ‘etherdiscipline’ rond het gebruik van portofoons. Van de politie mocht ze haar televisiewerk echter niet meer combineren met het werk als diender, en dus stapte ze in september 2018 op om zich te richten op haar tv-carrière. Van 2018 tot en met 2020 was ze drie seizoenen te zien met haar eigen televisieprogramma Ellie op Patrouille op NPO 1, waarin ze met politiemensen in andere landen meedraait. Tegenwoordig zien we haar vooral als ‘112-deskundige’ bij het RTL 5-programma 112 Vandaag.

Woning Ellie Lust

Bron: Funda

Enfin, nu heeft Lust dus haar moderne voormalige kerkwoning in het Gelderse Terwolde voor tonnen in de verkoop gezet. Het pand, genaamd ‘Pniël’, dateert oorspronkelijk uit 1903 en fungeerde toen als kerk, en werd een kleine eeuw later vervolgens omgetoverd tot volwaardig woonhuis. Lust en haar partner hebben de woning in 2020 volgens Bekende Buren voor € 293.000 gekocht, met een hypotheek van € 492.000. In dat jaar hebben zij de woning direct compleet verbouwd en gerestaureerd, waarbij een aantal originele details, zoals een kerkdeur en het kerkorgel, bewaard zijn gebleven.

Nieuwe vraagprijs van € 569.500

De nieuwe vraagprijs komt uit op € 569.500, waarmee Lust enkele tienduizenden euro’s winst hoopt te maken. Voor die vraagprijs krijgt de volgende bewoner een volledig gerestaureerde woning met authentieke details die nog stammen uit de kerktijd. De totale woonoppervlakte bedraagt zoals gezegd 112 m² op een perceel van 355 m², en de woning beschikt over drie kamers, waaronder twee slaap- en één badkamer. Dit alles is verdeeld over twee woonlagen plus een kelder.

Woning Ellie Lust

Bron: Funda

Aan de achterzijde bevindt zich de tuingerichte woonkeuken met diverse inbouwapparatuur. De woonkeuken heeft openslaande deuren naar de tuin, die op het oosten ligt. Naast de trap naar de vide bevindt zich het originele kerkorgel. Verder beschikt de kerkwoning over vloerverwarming en de auto’s kunnen worden geparkeerd op eigen terrein.