We kennen Maserati van de sportieve wagens en ronkende motoren. Van dat laatste label nemen ze nu afscheid, want hun nieuwste speeltje, de GranCabrio Folgore is een gloednieuwe elektrische cabrio, die zeker 750 pk levert.

Maserati introduceert de gloednieuwe GranCabrio Folgore

Maserati maakt zoals allicht bekend al sinds 1914 furore in het segment van luxe auto’s. Het is samen met Ferrari en Lamborghini onderdeel van de grote Italiaanse drie. Ook die andere twee zijn de laatste jaren steeds meer bezig met het omarmen van elektrische auto’s, en daar doet Maserati vrolijk aan mee. Zij lanceerden eerder al een elektrische SUV, en brengen nu een elektrische cabrio met liefst 750 pk op de markt.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Maserati (@maserati)

Het merk neemt zich voor om in 2028 een volledig elektrische vloot op te leveren en daar zijn ze dus al aardig mee begonnen. Deze Folgore-versie behoudt in ieder geval alle typische kenmerken van het merk door luxe te combineren met prestaties, rijcomfort met sportiviteit, verfijnde kracht met een nieuwe geëlektrificeerde elegantie en moderne technologie. De batterij, geproduceerd in de Mirafiori Battery Hub-assemblagefabriek in de stad Turijn is voorzien van drie elektromotoren, met gecombineerd een vermogen van 560 kW.

De wagen wordt dus als cabrio geleverd, en is voorzien van een canvas dak. Het opent in 14 seconden en sluit in 16 seconden. Het dak kan op elk moment worden geopend of gesloten via een aanraakknop op het centrale display

1000 Nm koppel en 750 pk

Qua technische aspecten is er over de wagen nog vrij weinig bekend. Wel is bekend dat de eerdergenoemde motoren zeker 1000 Nm koppel en 750 pk leveren. Daarnaast levert een volle accu een actieradius van zeker 450 kilometer. De sprint naar de 100 kilometer per uur neemt daarmee slechts 2,8 seconden in beslag. De topsnelheid ligt op 290 kilometer per uur. De wagen, die met 2.340 kilo wat aan de zware kant is, zal in 2025 uitkomen.