Mathieu van der Poel is de sportman van dit moment. De in België geboren Nederlander rijgt de overwinningen in de wielerkoersen aaneen, en is razendpopulair. Zijn onmenselijke prestaties heeft hij nu bekroond met de aanschaf van een sportieve Porsche 911 GT3 RS.

Mathieu van der Poel is de man van dit moment

Mathieu van der Poel is zonder twijfel de beste renner van dit moment. De 29-jarige in België geboren Nederland rijgt ook dit wielerseizoen weer overwinning na overwinning aan elkaar. Zo won hij vorig weekend de klassieker Parijs-Roubaix, de week daarvoor de Ronde van Vlaanderen en nóg een week daarvoor de E3 Saxo Classic. Van der Poel is de eerste renner sinds Rik Van Looy in 1962 die rijdend in de regenboogtrui ‘de dubbel’ Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix in bezit krijgt. De Franse klassieker schreef hij vorig jaar ook al op zijn palmares, evenals de Ronde van Vlaanderen in 2020 en 2022., De Amstel Gold Race, een andere prestigieuze eendaagse wielerklassieker, won hij in 2019.

De prestaties van de renner vallen niet bij iedereen in de smaak. Zo wordt hij om de haverklap bekogeld met bier, en probeerde een dame tijdens de afgelopen editie van Parijs-Roubaix zelfs een petje tussen zijn spaken te werpen. Dit mislukte gelukkig. Van der Poel laat sowieso het kaas niet van zijn brood eten: in 2022 was hij het middelpunt van enige controverse toen hij betrokken raakte bij een incident met twee minderjarige luidruchtige meisjes in zijn hotel in Australië. Hij zou de meisjes uit frustratie geduwd hebben, waarna hij schikte tot een geldboete van 1500 Australische dollar.

Zijn nieuwste aanwinst: een Porsche 911 GT3 RS

Enfin, laten we vooral het positieve belichten. Door zijn immense prestaties, heeft Van der Poel al een aardig zakcentje bij elkaar gefietst. Dat bewijst hij met zijn gloednieuwe Porsche 911 GT3 RS, voorzien van Belgisch kenteken met daarop de M van Mathieu, en 95, verwijzend naar zijn geboortejaar 1995.

De wagen van de wielrenner beschikt over 525 pk, geleverd door een atmosferische zescilinder. De topsnelheid ligt op zo’n 296 kilometer per uur. Zou die zichzelf daarmee op de fiets bij kunnen houden? Wie zal het zeggen.