MrWheels is weer helemaal terug, en dat wordt deze week bevestigd met de test van een unieke Land Rover Defender Works V8. Verder kijken MrWheels én net zoals vorige keer MrWheels Jr. wat onze amices van Autotron Exclusive in Rosmalen nog meer te bieden hebben.

MrWheels en MrWheels Jr. onderwerpen een unieke Land Rover Defender Works V8 aan een grondige test

De wagen die vandaag centraal staat, is een unieke, felrode Land Rover Defender Works V8. MrWheels Jr. weet ons te vertellen dat er van deze bolide wereldwijd slechts 150 ooit geproduceerd zijn. Daarvan bestaan er 75 uit carrosserievariant 90 en 75 met carrosserievariant 110. We behandelen deze keer een 90-variant. Overigens zijn er in Nederland slechts twee modellen die actief rondrijden, waarvan dit er één is.

Maar het is tijd om pad te gaan. Voor de maximale ervaring wordt er gekozen voor een offroad-route, waarbij wordt opgemerkt dat de wagen erg zwaar stuurt, hoewel er natuurlijk stuurbekrachtiging en vierwielaandrijving aanwezig is.

Gemaakt voor de heuvels

Hoewel veel eigenaren de auto gebruiken als gewone daily driver, is de Defender oorspronkelijk natuurlijk gebouwd voor de onherbergzame landschappen. Dat wordt bewezen middels de ultieme hueveltest, een test die de Land Rover moeiteloos doorstaat. De vraagprijs voor deze wagen: € 260.000. Maar goed, dan heeft u wel een stukje autogeschiedenis in handen. Bekijk de volledige video hieronder: