Wist u dat Pure Luxe ooit is voortgekomen uit het YouTube-kanaal ‘MrWheels’? Op het laatstgenoemde kanaal neemt Pure Luxe-oprichter Floris Wyers ons mee langs vierwielige pareltjes, die aan een grondige test wordt onderworpen. Dit keer passeert een heuse Porsche 911 Turbo S de revue. Deze bolide staat overigens te koop bij Autotron Exclusive in Rosmalen.

MrWheels onderwerpt een aantal prachtige bolides aan een grondige inspectie

Voor de nieuwste MrWheels-video reizen we af naar het Brabantse Rosmalen, en wel naar onze vrienden van Autotron Exclusive. Daar trappen we af met een rondleiding door een prachtige Aston Martin Vantage V8, gehuld in James Bond-stijl, met de ski’s uit de Bondfilm For Your Eyes Only op het dak bevestigd.

Met Tom van Boven, getypeerd als het jongste lid van de Rosmalense Autotron Exclusive-familie, leggen we de hand op de volgende krachtpatser: een Nero-zwarte Ferrari SF90 Stradale, met in totaal maar liefst 1.001 pk onder de motorkap. Nog wel indrukwekkender allicht: in een luttele 2,4 seconden trekt hij van 0 naar 100 kilometer per uur. Indrukwekkend. Naar de 200 doet hij overigens af in slechts 6,3 seconden.

Rijden met de Porsche 911 Turbo S

Enfin, allemaal leuk die praatjes, uiteindelijk willen we toch even een stukje rijden. Dat gaan we doen in een donkerblauwe Porsche 911 Turbo S, met 650 paarden onder de kap. De wagen, die 22.000 kilometer heeft gelopen, staat voor een goede € 294.000 overigens in de etalage. Nieuw kost hij al gauw € 340.000.

Wat krijgt u voor dat bedrag? In ieder geval een mooie cabrio – ideaal voor de aanstaande zomerdagen dus – en een wagen die in 2,7 seconden van 0 naar 100 accelereert, met daarnaast ook nog een vrij ongebruikelijke extra: vierwielbesturing. Dat alles valt toch echter allemaal in het niet zodra u de zintuigen verwent met het heerlijke uitlaatgeluid in de Sport of Sport + stand. Ervaren doet u door te kijken en te luisteren. De volledige video kunt u hieronder bekijken: