Het is gebruikelijk om, als u op vakantie bent, simpelweg een auto te huren. Voor miljardairs is het dat echter niet. Een Saoedische miljardair liet namelijk een vloot gouden auto’s ter waarde van zeker $ 1,2 miljoen importeren zodat hij zich tijdens zijn verblijf door de Britse hoofdstad kon verplaatsen. De vloot omvatte onder meer een Mercedes-AMG G63 6×6, een Rolls-Royce Phantom Coupé en een Lamborghini Aventador SV.

Saoedische miljardair verhuist gehele vloot naar Londen voor zijn vakantie

In plaats van een auto te huren, of zoals in Londen gebruikelijk is zich te verplaatsen middels een metro of een taxi, besloot hij zijn gehele vloot over te laten vliegen vanuit Saoedi-Arabië. De jonge miljardair, die luistert naar de naam Turki Bin Abdullah, arriveerde uiteindelijk met een vloot ter waarde van zeker $ 1,2 miljoen in de hoofdstad. Die vloot auto’s omvatte in totaal een Mercedes-AMG G63 6×6, een Rolls-Royce Phantom Coupé, een Lamborghini Aventador SVJ en een Bentley Flying Spur. Het meeste saillante detail: de wagens zijn volledig gehuld in een vinylgouden kleur.

Maar hoe is die $ 1,2 miljoen ingedeeld? De duurste bolide is zonder meer de AMG G63 6×6, met een prijs van zeker $ 462.000. En laten we eerlijk zijn, deze wagen is eerder geschikt voor in de Saoedische zandduinen dan op Kensington Street. Maar de miljardair heeft dan ook voor elke gelegenheid een bijpassende bolide. De volgende is een Rolls-Royce Phantom Coupé van $ 437.000. Onder de motorkap bevindt zich een motor van 6,75 liter, die een snelheid van 249 km/u haalt.

Het paradepaardje is echt zonder meer de Lamborghini Aventador SV. De Lamborghini, die ongeveer $ 437.000 waard is, heeft een 6,5-liter V12-motor, accelereert van 0-100 km/u in slechts 2,7 seconden en bereikt een topsnelheid van 349 kilometer per uur. Ook een Bentley Flying Spur werd gespot. De door Mansory onder handen genomen wagen van $ 275.000 heeft een respectabele topsnelheid van 322 kilometer per uur.

Niet voor het eerst

Het is overigens niet ongebruikelijk dat miljardairs een dergelijk kunstje uithalen om hun autocollectie naar Londen te verplaatsen. Deze personen betalen gemiddeld zo’n $ 25.000 per keer om hun vloot vanuit Saoedi-Arabië zo’n 4.800 kilometer naar de Britse hoofdstad te verplaatsen, om daar te rijden door de luxe straten die de stad lief is.