De Guardia Civil heeft in de haven van de Spaanse havenstad Tarifa een bijzondere vondst gedaan. In die plaats tonden namelijk meerdere peperdure bolides te wachten om verscheept te worden naar Marokko. Saillant detail: al deze bolides zijn naar alle waarschijnlijkheid gestolen in Nederland en Frankrijk.

Spaanse politie ontdekt lading gestolen exclusieve bolides die onderweg waren naar Marokko

De betreffende luxe voertuigen waren volgens de Guardia Civil onderweg naar Marokko, maar werden in de havenstad Tarifa, nog onder het bekendere Algeciras, onderschept. Bij de wagens werden drie personen aangehouden. Hoewel er dus drie personen in de kraag zijn gevat, zijn er desondanks vijf voertuigen teruggevonden.

De bolides zijn naar alle waarschijnlijkheid gestolen in Frankrijk en Nederland. Volgens berichtgeving van De Telegraaf zou het gaan om onder meer een Jaguar F-Pace, die een goede € 100.000 kost. Die Jaguar zou op Frans kenteken hebben gestaan, en pas twee dagen oud zijn. Ook werden er onder meer een Range Rover Sport en gloednieuwe BMW i4 aangetroffen. De acties zijn uitgevoerd in de zogeheten ’voertuigcontrolezone’ van de haven. Het onderzoek werd gedaan door agenten die gespecialiseerd zijn in het opsporen van gestolen voertuigen, zo meldde de Guardia Civil in een verklaring.

Er worden vaker gestolen wagens naar Marokko verscheept. Vanuit dat land worden de auto’s dan verder in Afrika gebracht, waar smokkelaars een netwerk hebben om ze op de illegale markt te verkopen. Daar worden hoge bedragen mee verdiend.

Valse documentatie

De aangehouden personen vestigden de aandacht doordat ze valse kentekens en autodocumenten bij zich hadden. Die documenten zijn nodig om de Spaanse grens naar Marokko te passeren, in dit geval waren de drie onderweg naar de noordelijke havenstad Tanger. Na de ontdekking betraden agenten van de Guardia Civil de boot waarop de wagens stonden.

Naast de arrestatie van de drie, wordt er ook een onderzoek ingesteld naar drie andere verdachten om uit te zoeken of ze wellicht ook betrokken zijn bij de diefstal zelf. De arrestanten worden verdacht van diefstal, oneigenlijk gebruik van een voertuig, en documentvervalsing. De voertuigen zijn naar het land van herkomst teruggestuurd en zullen daar worden herenigd met hun oorspronkelijke eigenaar.