Taylor Swift heeft opnieuw een mijlpaal bereikt om toe te voegen aan haar eindeloze lijst van prestaties, ze is nu officieel een miljardair. Het wereldberoemde icoon is deze week opgenomen in de Forbes World’s Billionaires List, waaruit blijkt dat Taylor Swift dit jaar een geschat vermogen van $ 1,1 miljard heeft vergaard. Deze opbrengsten zijn gebaseerd op verdiensten uit haar recordbrekende Eras-tournee, de waarde van haar muziekcatalogus en haar vastgoedportefeuille. Volgens Forbes is Swift de eerste muzikant die de grens van tien cijfers in fortuin heeft bereikt, uitsluitend gebaseerd op haar nummers en optredens.

Taylor Swift maakt debuut op de Forbes Billionaires List

Taylor Swift, die eind vorig jaar miljardair werd, maakte haar debuut op de jaarlijkse Forbes Billionaires List op dinsdag. Ze voegde zich bij 13 andere beroemdheden, waarvan de gezamenlijke geschatte nettowaarde naar schatting maar liefst $ 31 miljard bedraagt. Volgens Forbes wordt het vermogen van Swift momenteel geschat op ongeveer $ 1,1 miljard, gebaseerd op de gegevens van dinsdagmiddag.

Swift beleefde een recordbrekend en memorabel 2023. Naast het worden van een miljardair en het lanceren van haar Eras Tour, die begon als een retrospectief van haar 17-jarige carrière en 10 albums, maar veranderde in een financieel fenomeen, is Swift uitgeroepen tot Persoon van het Jaar door Time Magazine, begon ze een relatie met Kansas City Chiefs-ster Travis Kelce en bracht ze de film “Eras Tour” uit, die wereldwijd meer dan $ 261 miljoen bruto opleverde. Swift bracht ook twee heropnames uit van eerdere albums: “Speak Now (Taylor’s Version)” en “1989 (Taylor’s Version)”.

Jay-Z en Rihanna enige andere namen uit de muziekindustrie op de lijst

Ze bracht deze albums opnieuw uit als onderdeel van haar streven om de controle terug te krijgen over haar eerste zes albums, waarvan de rechten door Scooter Braun aan Shamrock Capital zijn verkocht voor $ 300 miljoen, iets wat Swift zei dat achter haar rug gebeurde. Swift’s prestaties leidden ertoe dat ze zich aansloot bij 264 andere nieuwe miljardairs op de lijst van Forbes dit jaar, een stijging van slechts 150 nieuwe miljardairs het jaar ervoor. De lancering van het nieuwe album van Swift staat gepland voor 19 april. Na het winnen van Best Pop Vocal Album voor “Midnights” bij de Grammy’s in februari, kondigde ze haar 11e studioalbum aan, “The Tortured Poets Departments.”

Taylor Swift is niet de enige superster op de lijst. George Lucas, de legendarische filmmaker achter de baanbrekende “Star Wars” saga, prijkt bovenaan de lijst als de rijkste beroemdheid. Zijn onbetwiste positie als nummer een is voornamelijk te danken aan het immense succes van zijn productiebedrijf, Lucasfilm. Jay-Z en Rihanna, twee van de meest invloedrijke namen in de muziekindustrie, zijn de enige andere muzikanten die deel uitmaken van de exclusieve lijst van 2024. Jay-Z, wiens echte naam Shawn Carter is, heeft zijn fortuin vergaard door middel van een indrukwekkende carrière als rapper, platenproducent en ondernemer. Aan de andere kant heeft Rihanna niet alleen haar stempel gedrukt als een wereldberoemde zangeres en performer, maar heeft ze ook haar imperium uitgebreid met lucratieve deals in de mode- en cosmetica-industrie.