Oos Kesbeke is momenteel een grote hit. Met zijn realityserie De Augurkenkoning op RTL 5 zijn ze een regelrecht kijkcijfersucces. In de serie wordt de familie Kesbeke gevolgd, zij hebben een groot bedrijf in de productie van tafelzuren. Wat heeft dat hem opgeleverd?

De familie Kesbeke is een grote hit

Het bedrijf Kesbeke is een van oorsprong Amsterdams bedrijf met als voornaamste activiteit het inleggen van tafelzuur zoals augurken, Amsterdamse uien en zilveruitjes. Hun potjes met producten zijn volop te vinden in supermarkten door het hele land. Het bedrijf bestaat uit een fabriek in Amsterdam-West, maar ze leveren vooral aan supermarktketens. Kesbeke werd opgericht door Charles Kesbeke in 1948 vanuit een kleine kelder aan het Waterlooplein in het centrum van Amsterdam. In de kelder werden de augurken en uien gewassen, gepekeld, en in glazen potten verpakt, en door gebrek aan middelen in afgedankte vuilnisbakken gepasteuriseerd. De producten werden via straathandel en in kroegen en fabrieken aan de man gebracht.

Sinds een klein jaar loopt op RTL 5 de serie De Augurkenkoning, waarin het wel en wee van de familie Kesbeke in het bedrijf op de voet wordt gevolgd. Vooral Oos Kesbeke, derde generatie Kesbeke die momenteel de scepter zwaait bij het bedrijf, haalt de lachers op zijn hand met zijn Amsterdamse gebruiken. Het bedrijf is dan ook erg populair, en daar plukt Oos maximaal de vruchten van.

Het vermogen van Oos Kesbeke

Quote dook in de bv van Oos, en kwam erachter dat er in 2023 een goede € 8 miljoen werd gerealiseerd. Daarnaast schijnt de augurkenkoning ook nog eens fervent pandjesbezitter te zijn. Hij zou zeker vijf panden zitten, waaronder de Kesbeke-fabriek in de Amsterdamse Adolf van Nassaustraat. Daar werd in 1999 een hypotheek van € 2,2 miljoen op gevestigd. Verder heeft hij woningen in Halfweg en een appartement in Amsterdam. Oos zou in totaal een vermogen van zo’n € 9 miljoen hebben.