Victor Mids is, na Hans Klok en Hans Kazan, de meest bekende illusionist van ons land. Met zijn programma Mindf*ck op NPO 1 heeft hij ontzettend veel succes. Zo veel succes zelfs, dat hij multimiljonair zou zijn – middels een bijzondere salarisconstructie.

Victor Mids, één van ’s lands meest bekende illusionisten

Victor Mids, pseudoniem van Victor Middelkoop, laat weinig los over zijn privéleven, maar we weten dat hij 37 jaar is en uit Delft komt. Hij begon al op jonge leeftijd met goochelen, en rondde in 2013 een artsenopleiding af. Hoewel hij zelf niet werkzaam is als arts, beweert hij zijn kennis over zintuigen en de hersenen te gebruiken in zijn alom geroemde illusies.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Victor Mids (@victormids)

In januari begon zijn tv-carrière in de vorm van het programma Mindf*ck, waarin hij trucs en neuropsychologische experimenten uitvoert. Ook legt hij uit hoe het brein kan worden beïnvloed. Naar de tweede uitzending keken 763.000 Nederlanders, en Mids beweert geen acteurs te gebruiken. Inmiddels zijn er ook bekende Nederlanders in de uitzending te zien geweest, waaronder minister-president Mark Rutte, hiphopgroep Broederliefde en cabaretier Youp van ’t Hek.

De illusionist blijkt multimiljonair te zijn

Met zijn programma heeft Mids dus behoorlijk succes, alhoewel dat zich door de welbekende NPO-salariëring niet echt in cijfers uit laat drukken. Het salarisplafond van de publieke omroep staat op € 209.000 per jaar.

Volgens weekblad Weekend zou de illusionist echter veel meer op zijn rekening hebben. Hij zou zelfs miljonair zijn. Volgens het blad zou Mids eind 2022 een bv hebben ingediend bij de Kamer van Koophandel, die inmiddels een vermogen van zeker € 6,1 miljoen bij elkaar zou hebben gespaard. In dat jaar zou het vermogen van de 37-jarige met € 1,6 miljoen gegroeid zijn, wat tot gevolg zou hebben dat Mids tegenwoordig een vermogen van zeker € 8,5 miljoen zou moeten bezitten.

Dat geld zou hij niet verdiend hebben met zijn boek en de verkoop van zijn Mindf*ck-liveshows aan Duitsland. Volgens het blad zou Mids zijn vermogen hebben vergaard met simpelweg de Nederlandse versie van Mindf*ck, het programma dat hij ook nog eens zelf regisseert. Maar gezien het salarisplafond van de NPO, moet hij daar een slimme salarisconstructie voor hebben bedacht. Het is, vooralsnog, onbekend hoe die constructie precies in elkaar steekt.