Liesbeth Kamerling, actrice en zus van de in 2010 overleden Antonie Kamerling, heeft een flinke financiële klapper gemaakt. De verkoop van haar prachtige benedenwoning aan het Amsterdamse Vondelpark heeft haar namelijk zeker € 1,9 miljoen rijker gemaakt.

Liesbeth Kamerling boekt miljoenenwinst met verkoop van prachtige Amsterdamse woning

Kamerling en haar man Frans kochten het prachtige pand in de Amsterdamse Schinkelbuurt in 2019 voor een bedrag van € 435.000, met een hypotheek van € 792.000. De twee zetten het stulpje afgelopen november te koop, voor een vraagprijs van maar liefst € 2.750.000, waar dat eerder € 3.000.000 was. Volgens Bekende Buren is de woning uiteindelijk voor € 2.700.000 verkocht, € 50.000 minder dan de vraagprijs. Desondanks maakt Kamerling een winst van maar liefst € 1,9 miljoen.

Woning Liesbeth Kamerling

Bron: Funda

Voor het uiteindelijke bedrag krijgt de volgende bewoner een unieke, bijna instapklare benedenwoning van 364 m² in de Amsterdamse Schinkelbuurt, een buurt in Amsterdam-Zuid die gekenmerkt wordt als een gezellige buurt met veel horecagelegenheden. De straat, de Schinkelhavenkade, is daarnaast ook nog erg praktisch. Zo is de snelweg A10 op slechts luttele minuten rijden en zijn er rondom diverse bus- en tramverbindingen richting alle windstreken, waaronder het Centraal Station en Schiphol.

Prachtig uitzicht over Amsterdam

De woning beschikt over vijf slaapkamers, twee badkamers en een gigantisch dakterras, wat een prachtig uitzicht over Amsterdam-Zuid biedt.

Appartement Liesbeth Kamerling

Bron: Funda

Liesbeth Kamerling kennen we vooral als de zus van de in 2010 overleden Antonie Kamerling. De acteur overleed in dat jaar na een suïcidepoging op slechts 44-jarige leeftijd. Nederland kende hem vooral als het personage Peter Kelder in de soapserie Goede Tijden, Slechte Tijden. Zijn nalatenschap leeft nog altijd voort. Zo zijn er door zijn vrouw, schrijfster Isa Hoes, meerdere boeken verschenen over het roemruchte leven van de overleden acteur.

Ook Antonie’s zus Liesbeth verdient haar geld met acteren. Ook zij speelde in Goede Tijden, Slechte Tijden en verder nog in de films Phileine zegt Sorry en Science Fiction. Daarnaast deed ze nog mee aan de programma’s Wie is de Mol? en Sterren Springen.