De Amsterdamse woningmarkt blijft ons verbazen. Dit keer vinden we op Funda een appartement aan de Prinsengracht van slechts 15 m², dat voor maar liefst € 350.000 te koop wordt aangeboden.

Appartement aan de Amsterdamse Prinsengracht van 15 m² kost liefst € 350.000

Het betreft een zogeheten microwoning. En micro is-ie, want hij is slechts 15 m², met een aangeschakelde keuken, slaapkamer en woonkamer, en een badkamer ergens weggefrommeld. Het appartement is volledig onder handen genomen door topontwerper Piet Boon. De woning in Amsterdam wordt omschreven als de perfecte uitvalsbasis als u graag uw weekenden in de stad doorbrengt of wenst na een dag hard werken niet meer naar huis te reizen.

Appartement Prinsengracht

Bron: Funda

De ligging is fabuleus, en is hoogstwaarschijnlijk de voornaamste reden van de torenhoge prijs. Het prachtige Amstelveld, de Amstelkerk en de gezellige Utrechtsestraat met zijn leuke winkel- en restaurant aanbod liggen om de hoek, evenals diverse trekpleisters als theater Carré, de Stopera, het Museumplein en de H’art (voormalige Hermitage), die zich op loopafstand bevinden. Verder zijn er uitstekende openbaar vervoer verbindingen zoals diverse tram- en buslijnen. Ook zijn er meerdere uitvalswegen naar de snelweg A10. Ondanks de centrale ligging in het midden van de stad is het een buurt met een opvallend rustige, bijna dorpsachtige sfeer.

Indeling

Het appartement is zoals gezegd een aaneenschakeling van de keuken, slaapkamer en woonkamer, waarbij bij de keuken ook nog een badkamer weggefrommeld is. U krijgt toegang tot het monumentale grachtenpand, gelegen in een UNESCO Werelderfgoed-buurt, met een fraaie bordestrap, die direct naar de moderne keuken leidt. De woonruimte is voorzien van een vaste loungebank, afgewerkt met een hoogwaardige kwaliteit leer, voorzien van bergruimte in de vorm van lades. Vanaf de bank heeft u een heerlijk zicht over de Prinsengracht en de Amstel.

Appartement Prinsengracht

Bron: Funda

Ook is er in het midden een vast comfortabel bed, voorzien van diverse USB-punten. Het appartement doet een beetje aan als een hotel, maar is desondanks wel zeer comfortabel, hoewel natuurlijk wat klein. Dat is ook terug te zien aan de volledig marmeren afwerking van de badkamer. Vraagprijs: € 350.000. Heeft u het er voor over?