Gokken op sportwedstrijden is allicht niet het meest verstandige wat u kunt doen, toch leek het geluk een Britse man gunstig gezin te zijn. Na een weddenschap had hij recht op een mooi bedrag, echter koos hij te vroeg voor de optie uitbetalen, waardoor hij omgerekend maar liefst € 928.000 aan zich voorbij zag gaan.

Britse man ziet ruim € 900.000 aan zich voorbij gaan na te vroeg uitcashen bij weddenschap

Op afgelopen zondag 19 mei, tijdens de laatste dag van het Premier League-seizoen 2023/24, legde de man uit Wales, zelf fan van Liverpool, een inzet van omgerekend € 257 neer als weddenschap op drie voetbalwedstrijden. Zijn voorspelde resultaten bleken daarbij uit te komen: Brighton 0-2 Manchester United, Liverpool 2-0 Wolves, en Sheffield United 0-3 Tottenham Hotspur. Deze uitslagen bleken stuk voor stuk juist te zijn.

Gokker

Een balende Ethan Honway nadat hij besefte meer dan € 900.000 te hebben misgelopen Bron: Wales News Service

Door de spanning tijdens de laatste wedstrijd van de drie, Brighton tegen Manchester United in dit geval, besloot de Britse man, Ethan Honway, zich nog tijdens die wedstrijd uit te laten betalen, waarmee zijn gokweddenschap ten einde kwam. Het stond op dat moment 0-1 voor de bezoekers uit Manchester. Dat kwam hem uiteindelijk duur te staan, want luttele minuten later maakte United de 0-2, waarmee alle voorspelde uitslagen van de Welshman goed waren. Daar had Honway echter niks meer aan.

€ 6.020

Door zijn vroege uitbetaling, mocht Honway wel alsnog omgerekend € 6.020 bijschrijven, met een inzet van omgerekend € 257, maar dat is allemaal slechts een schijntje in vergelijking met het bedrag wat Honway had kunnen winnen als hij 15 minuten langer had gewacht: € 928.000.