De vete tussen de rappers Drake en Kendrick Lamar wordt momenteel groot uitgemeten in ’s werelds nieuwslandschap. Te midden van dit veelbesproken akkefietje heeft eerstgenoemde een bedrag van $ 15 miljoen stukgeslagen op een gigantische ranch in de Amerikaanse staat Texas.

Vete tussen Drake en Kendrick Lamar wordt groot uitgemeten

De 36-jarige Drake is één van de populairste rappers ooit. Zijn carrière in de muziek begon in 2009, en sindsdien haalde hij absolute wereldhits met One Dance, God’s Plan en Hold On, We’re Going Home. God’s Plan is op Spotify het meest gestreamde nummer ooit. Drake wordt tegenwoordig gezien als de invloedrijkste muzikant van de Verenigde Staten. Hij heeft vijf Grammy Awards, zes American Music Awards, 39 Billboard Music Awards, twee Brit Awards en drie Juno Awards gewonnen. Drake heeft 13 nummer één hits behaald in de befaamde Billboard Hot 100, een gezamenlijk record voor de meeste nummer één singles van een mannelijke soloartiest, wat hij deelt met Michael Jackson.

Drake ranch Texas

Drake verwerft zijn bekendheid op dit moment door zijn vete met conculega Kendrick Lamar. De spanningen tussen de twee lopen al ruim een decennium, en kwam eerder dit jaar tot een hoogtepunt. Hoe dat allemaal tot stand is gekomen is vrij irrelevant, maar er worden momenteel om de haverklap disstracks gelanceerd waarin de twee uithalen naar elkaar. Aan de bedreigingen en beschuldigingen over en weer lijkt voorlopig geen einde te komen. De fans, die al heel lang wachten op een battle tussen de twee, smullen er ondertussen van. Dat heeft echter ook een keerzijde, want meerdere indringers probeerden al Drake’s landhuis in Toronto te bereiken. Dat bleef niet zonder gevolgen, een bewaker van Drake raakte daarbij gewond tijdens een vuurgevecht.

Drake koopt megalomane ranch in Texas

Te midden van die vete heeft Drake nu een bedrag van $ 15 miljoen stukgeslagen op een prachtige ranch in de staat Texas. Het betreft landgoedThe Inn at Dos Brisas‘ in Chappell Hill, een resort van 313 hectare dat compleet wordt geleverd met verschillende gebouwen, op een uur rijden van Houston. Het resort – dat in 2002 werd gebouwd en 14.000 m² beslaat – beschikt over een tennisbaan, een manege, een biologische boerderij en een restaurant met een wijnkelder met ruimte voor 7.000 flessen.

Drake ranch Texas

Op het terrein heeft Drake de beschikking over privézwembaden en kamerhoge ramen, terwijl het resort zelf beschikt over pecannotenbomen, wilde bloemen, drie vijvers en een kreek. Het is momenteel niet bekend of de rapper van plan is het resort terug te brengen als zakelijke onderneming of er zelf te gaan wonen.