John Hetinga kennen we als de bikkelharde verdediger die in de jaren 2000 furore maakte bij clubs als Ajax, Atlético Madrid en Everton. Heitinga is inmiddels assistent-trainer bij West Ham United in Engeland, en dat legt hem kennelijk geen windeieren. De 40-jarige Alphenaar heeft namelijk een bedrag van € 3,1 miljoen stukgeslagen op een prachtig herenhuis aan de Amstel in Amstelveen.

John Heitinga roert zich op de vastgoedmarkt met prachtig herenhuis aan de Amstel

De inmiddels 40-jarige John Heitinga begon zijn carrière bij Ajax, waar hij in zeven jaar 152 wedstrijden speelde. In 2008 maakte hij de overstap naar het Spaanse Atlético Madrid, waar hij in zijn eerste seizoen uitgroeide tot basisspeler. Echter vertrok hij al snel naar Everton, maar ook daar bleef een lang verblijf achterwege. In 2014 speelde hij een half seizoen voor Fulham, waarna hij nog een seizoen actief was voor het Duitse Hertha BSC. Zijn carrière sloot hij in 2016 af bij zijn geliefde Ajax. Hij speelde overigens namens het Nederlands Elftal ook nog de WK-finale van 2010, die verloren ging tegen Spanje. In 2023 werd hij in Amsterdam een half seizoen trainer na het ontslag van Alfred Schreuder. Tegenwoordig is hij assistent-trainer bij West Ham United, waar hij na dit seizoen overigens vertrekt.

Herenhuis John Heitinga

Bron: Bekende Buren

Mocht Heitinga daarna terugkeren naar Nederlands grondgebied, heeft hij in ieder geval een riant optrekje om in te resideren. Hij heeft namelijk een prachtige twee-onder-een-kapwoning aan de Amstel in Amstelveen gekocht. Volgens Bekende Buren heeft hij daar € 2.750.000 voor betaald, met een hypotheek van € 3,1 miljoen.

Woonoppervlak van 279 m²

Voor dat eclatante bedrag krijgen Heitinga en zijn gezin een riante twee-onder-een-kap, verpakt in een herenhuis met een prachtig uitzicht over de rivier de Amstel. Er zijn vijf slaap- en twee badkamers, verdeeld over vier woonlagen, met nog een vliering.

Herenhuis John Heitinga

Bron: Bekende Buren

Verder is er een riante woonkamer met afgescheiden keuken, die is voorzien van alle nodige inbouwapparatuur. Het herenhuis beschikt tevens nog over een kantoorruimte en een gym, waarna de familie Heitinga heerlijk onderuit kan zakken op de bank in de woonkamer, met open haard, van waaruit een prachtig uitzicht op de Amstel gerealiseerd is.  Ook is er nog een eetkamer met een tweede openhaar

Daaromheen is de ruime tuin met terrassen, waterpartijen en sierlijke bomen te vinden, die is ontworpen door tuinarchitect Dick Beijer. Daar ligt ook nog eens een aanlegsteiger voor een plezierjachtje.