De kleindochter van de in 1977 overleden Elvis Presley, Riley Keough, gaat de verkoop van landgoed Graceland in het Amerikaanse Memphis, proberen te verhinderen. Keough erfde het huis nadat haar moeder, Lisa Marie Presley, vorig jaar overleed. Nu claimt een Amerikaans bedrijf dat Lisa Marie Graceland als onderpand gebruikte voor een lening van $ 3,8 miljoen. Volgens Keough is het papierwerk van de lening echter “frauduleus”, en dus weigert zij het object te verkopen.

Kleindochter Elvis Presley weigert Graceland te verkopen

U bent allicht vast bekend met Elvis Presley. ‘The King of Rock and Roll’ maakte furore in de jaren ’60 en ’70 en wordt gezien als één van de grootste muzikanten aller tijden. Hij overleed in 1977 op 42-jarige leeftijd. Zijn nalatenschap leeft nog altijd voort.

Tot zijn dood resideerde Presley op het befaamde landgoed Graceland in Memphis. Daarna kreeg zijn dochter, Lisa Marie Presley, het in handen, maar toen zij overleed kreeg dochterlief Keough het in handen. Echter claimt een Amerikaans bedrijf dat Lisa Marie Graceland als onderpand gebruikte voor een lening van $ 3,8 miljoen, die nooit terugbetaald werd. Het bedrijf eist daarom dat Keough het landgoed verkoopt, om de lening zodoende terug te betalen.

Maar volgens Keough is het papierwerk van de lening frauduleus en is de handtekening van haar moeder vervalst. De actrice spande een rechtszaak aan om de veiling van Graceland, die donderdag gepland staat, tegen te houden.

Beheer

Volgens de advocaat van Keough staat er in de documenten die haar moeder in 2018 zou hebben getekend dat een document online bekrachtigd kan worden in Florida. Maar dat was pas vanaf 2020 mogelijk in die staat. Ook stelt een persoon die in de documenten wordt genoemd als notarieel bekrachtiger dat zij Lisa Marie Presley nooit heeft ontmoet. Deze week behandelt een rechter de zaak.

Met 600.000 bezoekers per jaar is Graceland een enorme toeristentrekker. Keough is de enige beheerder nadat zij een schikking trof met haar oma Priscilla, de ex-vrouw van Elvis Presley. Elvis en Lisa Maria liggen er beide begraven.

UPDATE: de verkoop van het landgoed is inmiddels (tijdelijk) van de baan.