Max Verstappen rijgt momenteel alle records aaneen in de Formule 1. De Nederlander is inmiddels drievoudig wereldkampioen en is hard op weg om één van de grootste coureurs te worden die de koningsklasse van de autosport ooit heeft voortgebracht. Afgelopen weekend won Verstappen echter níet. Wel stond hij op het podium, waar hij werd gespot met een exclusief TAG Heuer-uurwerk.

Max Verstappen wint voor de verandering eens niet

Afgelopen weekend stond alweer de zesde race van het Formule 1-seizoen 2024 op het programma. Max Verstappen had vier van de vijf voorgaande gewonnen, en was dus wederom topfavoriet voor de eindoverwinning in Miami, ditmaal. Hij won echter niet, zijn maatje, McLaren-coureur Lando Norris wist voor het eerst in zijn carrière een F1-race te winnen. Verstappen eindigde als tweede en mocht dus alsnog het podium betreden. Daar viel iets aan hem op, namelijk zijn pols. Daaromheen zat namelijk een exclusief uurwerk van het merk TAG Heuer. Niet vreemd, gezien zij Red Bull Racing, het team van de Nederlandse coureur, sponsoren.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door FORMULA 1® (@f1)

Het gaat daarbij om een nieuw model van de Zwitserse horlogemaker. Het nieuwe model, dat vorige week werd uitgebracht, is een moderne versie van het baanbrekende Formule 1 Series 1-uurwerk TAG Heuer, dat in 1986 werd uitgebracht. Het nieuwe uurwerk, met referentienummer WA121J.BT0012, is ontworpen in samenwerking met Kith, een toonaangevend Amerikaans kledingmerk. Veel details op de wijzerplaat zijn hetzelfde, maar de moderne versie heeft een kast van 35 mm en is afgewerkt met een krasbestendig saffierglas.

Het onderscheidende TAG Heuer-horloge van Max Verstappen

Dat uurwerk onderscheidt zich door een gezandstraalde zwarte PVD-stalen kast, een zwarte wijzerplaat met een blauwe minutenschaal, een opvallende blauwe arnite lunette en een blauwe rubberen band. De exclusieve TAG Heuer van Max Verstappen is beperkt tot 825 stuks en kost weliswaar ‘slechts’ $ 1.350.

TAG Heuer en Red Bull Racing hebben de handen al sinds 2016 ineengeslagen. Tijdens de race in Miami prijkte het logo van de TAG Heuer x Kith-samenwerking dan ook vol trots op de auto’s van Verstappen en die van zijn teamgenoot Sergio Pérez.