Een Nederlander heeft op een pokertoernooi in het Monegaskische Monte Carlo een miljoen verdiend. Even dacht hij afgelopen zaterdag dat hij gaandeweg het toernooi werd uitgeschakeld, maar uiteindelijk bleef hij toch zitten, en dat wierp zijn vruchten af.

Nederland wint miljoen bij pokertoernooi in Monaco

Derk van Luijk uit Den Haag dacht tijdens de vorderende avond dat hij met lege handen zou vertrekken, en wilde bijna opstaan van de avond. Gelukkig kwam hij tot inkeer, en dat wierp zijn vruchten af. Na een tweestrijd met de Bulgaar Boris Angelov nam hij uiteindelijk de hoofdprijs mee naar huis.

Het toernooi vond afgelopen zaterdag plaats in de Monegaskische stad Monte Carlo. De zeven overgebleven spelers van het Main Event van de EPT Monte Carlo gingen zaterdagmiddag de strijd met elkaar aan. Van Luijk was een van hen; hij stond zesde, niet de beste positie. De grote finaledag van het toernooi was al even bezig toen de Nederlander op een gegeven moment al zijn fiches had ingezet tegen één van zijn tegenstanders, de Amerikaanse Rania Nasreddini. Laatstgenoemde had een ruiten 5 en een klaver 4 toebedeeld gekregen, Van Luijk een klaver boer en 10.

Nadat de eerste vier kaarten op tafel waren gelegd had Van Luijks tegenstander twee paar, bestaande uit vieren en vijven. Van Luijk had zelf enkel één paar boeren, en leek op dat punt dan ook te gaan verliezen. Nasreddini zette daarop al haar fiches in (all-in), en Van Luijk, die minder fiches in handen had dan Nasreddini, ging mee.

River

Daarop werd de laatste kaart gedraaid, en die leek de Nederlander gunstig gezind. Een ruiten 10 leverde hem twee paar op en daarmee won hij de hand. Dat had hij zelf echter even niet in de gaten.

Want Van Luijk stond op, in de volle overtuiging verloren te hebben. Hij pakte zijn spullen en nam afscheid van zijn tegenstanders. Het was vervolgens Nasreddini die hem erop wees dat hij had gewonnen. “O mijn god, shit”, riep hij daarop uit terwijl hij zijn hand voor zijn mond sloeg. Niet lang daarna werd Nasreddini uitgeschakeld. Uiteindelijk haalde Van Luijk na een pokerstrijd van ongeveer zes uur de winst binnen, en daarmee ook de pot van € 1 miljoen.