Bugatti staat bekend om het feit dat alles sportiever, gestroomlijnder en sneller moet. Dat was al zo met de Veyron, de Mistral en de Chiron, en nu ook met de opvolger van de Chiron, die nu nog luistert naar de codenaam BR1. Als we de Fransen mogen geloven, moet de BR1 straks een topsnelheid van 550 kilometer per uur kunnen behalen.

Nieuwe Bugatti BR1 moet presentaties van Chiron genadeloos overtreffen

Een nieuwe Bugatti-hypercar is altijd groot nieuws, aangezien het pas het derde nieuwe model in de recente geschiedenis zal zijn. Des te meer omdat dit het eerste nieuwe model zal zijn onder de nieuwe CEO Mate Rimac. De Chiron-opvolger, met de codenaam BR1, zal begrijpelijkerwijs de indrukwekkende prestaties van de Chiron willen verslaan. En één van de nieuwste ontwikkelingen die een indicatie geven van de prestaties is afkomstig van een illustratie van de snelheidsmeter van de nieuwe Bugatti, die nu tot 550 kilometer per uur is aangegeven.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door BUGATTI (@bugatti)

De snelheidsmeter van de Bugatti Chiron ging tot 500 kilometer per uur. Dat gezegd hebbende, was de officiële topsnelheid van de Chiron gemarkeerd op 420 kilometer per uur, hoewel een testrijder deze tot 480 kilometer per uur heeft opgevoerd. Het is dus maar de vraag of de BR1, ook met aanpassingen, ooit de 550 kan halen.

Atmosferische V16

Maar met wat wil de Bugatti BR1 dergelijke prestaties overtreffen? Als we ingewijden mogen geloven, met een atmosferische, hybride V16 van 8,3 liter, met drie elektromotoren. Er wordt gespeculeerd dat het vermogen van de nieuwe Bugatti 1.800 pk zal bedragen, ongeveer 300 pk meer dan de Chiron. De productie zal beperkt zijn tot 250 exemplaren, de helft van de productie van de Chiron. De BR1 zal in juni van dit jaar worden onthuld. Wij zijn er in ieder geval klaar voor.