Uber-oprichter Conrad Whelan heeft zijn prachtige appartement aan de Amsterdamse gracht, tevens een rijksmonument, in de etalage gezet. De vraagprijs bedraagt € 4.350.000, waarmee de steenrijke ondernemer een winst van € 1 miljoen hoopt te bewerkstelligen.

Uber-oprichter verlangt miljoenen voor optrekje aan de Amsterdamse gracht

Conrad Whelan is een Canadese ondernemer. Hij stond aan de wieg van Uber, het razendpopulaire taxibedrijf, dat zich inmiddels ook toelegt als bezorger van eten. Het concept van Uber omvat het in contact brengen van klanten met privé-taxichauffeurs, die middels een app bij het netwerk zijn aangesloten. Het bedrijf is inmiddels in alle windstreken over de hele wereld actief, en genereert jaarlijks een miljardenomzet. Whelan is degene die de mobiele app van Uber heeft ontwikkeld en hij geldt dan ook als één van de oprichters. De 45-jarige Whelan is inmiddels gepensioneerd, en vult zijn dagen nu met crypto. In 2019 kocht hij een aardig optrekje in Amsterdam, waar hij nu vanaf wil.

Grachtenpand Uber-oprichter Conrad Whelan

Bron: Funda

Het pand van Whelan is gelegen aan de Amsterdamse Keizersgracht, en moet € 4.350.000 opleveren. Het pand staat overigens al een aardige tijd in de verkoop, eerder voor € 4.700.000. Voor dat bedrag raakte Whelan het stulpje aan de straatstenen niet kwijt, en dus heeft hij de vraagprijs met € 350.000 verlaagd. Desondanks kan hij, mocht hij het grachtenpand voor de nieuwe prijs wél verkopen, een winst van € 1 miljoen tegemoet zien. Bekende Buren weet ons namelijk te vertellen dat Whelan het pand in 2019 kocht voor een bedrag van € 3,3 miljoen, zonder hypotheek.

Karakteristiek grachtenpand met 254 m² aan woonoppervlak

Voor dat eclatante bedrag krijgt u dan ook behoorlijk wat terug. Om te beginnen een absolute A-locatie, het centrum van Amsterdam is immers slechts voor een select groepje weggelegd. Het appartement beschikt over een woonoppervlak van 254 m² en heeft maar liefst zeven kamers, bestaande uit vier slaap- en drie badkamers, verdeeld over drie verdiepingen: een souterrain/tuinverdieping, een bel-etage en de eerste verdieping. ‘

Grachtenpand Uber-oprichter Conrad Whelan

Bron: Funda

In het souterrain is de riante keuken te vinden, die toegang geeft tot de achtertuin die op het oosten is gelegen en beschikt over een buitenkeuken, sauna, hottub, een buitendouche en een tuinhuis. De woonkamer op de bel-etage beschikt over een zitgedeelte aan de voorzijde met haard, een tussendeel met plaats voor de tafel en de living voorzien van boekenkast en een haard, grenzend aan het lichthof.

De indrukwekkende glazen vloer biedt ruimtelijkheid, licht en verbindt het voorhuis met het achterhuis waar de slaapkamer met en suite badkamer zich bevindt.