Afgelopen maandag was het weer zover: het jaarlijkse Met Gala, hét evenement waar beroemdheden in groten getale aanwezig zijn om de opening van de gloednieuwe tentoonstelling van het Metropolitan Museum of Art in New York vieren. En dat doen ze in de mooiste outfits en met de mooiste accessoires. Zo ook zanger Usher, die werd gespot met een zeer extravagant Jacob & Co.-uurwerk ter waarde van $ 3 miljoen om de pols.

Het Met Gala-event van 2024 met Usher als één van de genodigden

Het Met Gala-event wordt jaarlijks elke eerste maandag van mei gehouden, en staat in het teken van de opening van het Metropolitan Museum of Art in New York. Het evenement heeft sinds 2005 elk jaar op de eerste maandag in mei plaatsgevonden. Dit was alleen niet het geval in 2020, toen het Met Gala werd afgelast, en in 2021, toen het in september werd gehouden, beide keren als gevolg van de Coronapandemie. Met Gala luistert ook wel naar de naam fashion’s biggest night out, gezien de hoeveelheid beroemdheden die met hun meest extravagante kleding en accessoires de revue passeren.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door JACOB & CO. (@jacobandco)

Ook Usher, een R&B-zanger bekend van hits als DJ Got Us Fallin’ in Love en YEAH!, was bij het evenement aanwezig. Bij hem viel vooral hetgeen zijn pols accentueerde op. Usher droeg namelijk een zeer extravagant Jacob & Co.-uurwerk met een waarde van maar liefst $ 3 miljoen.

The Billionaire IV Rubies

Het betrof een befaamde The Billionaire IV Rubies, één van de nieuwere pareltjes van het Zwitserse horlogemerk. Het horloge is volledig ingekapseld door robijnen van 147,65 karaats. Er wordt gesuggereerd dat dit misschien wel het duurste uurwerk is dat tijdens het prestigieuze event werd gedragen.

Het befaamde uurwerk pronkt met 714 handset-edelstenen. De 18k witgouden constructie heeft een kast van 52,2 x 43,5 mm waarin een ultradun kaliber JCAM39 intern uurwerk is ondergebracht. The Billionaire IV Rubies bevatte 216 karaat uiterst zeldzame Asscher-geslepen gele diamanten, een geskeletteerde tourbillon en een met edelstenen bezet uurwerk omringd door tsavorieten.