De Kardashian-Jenner familie is zonder twijfel de meest bekende showbizz-familie ter wereld. Hun gezamenlijke vermogen heeft inmiddels een exorbitante hoogte van $ 2,7 miljard bereikt, maar hoe komen ze daar eigenlijk aan?

Het ongekende vermogen van de Kardashian-Jenner familie

De familie Kardashian vergaarde in 2007 internationale bekendheid met hun realityserie Keeping Up with the Kardashians, waarin het glamoureuze leven van de families Kardashian en Jenner, met onder anderen de zussen Kim, Kourtney en Khloé Kardashian werd gevolgd. In 2020 stopte die serie. Echter hebben de familieleden zichzelf ook buiten de serie al aardig op de kaart gezet. Uit de serie zijn de zusters Kardashian, en hun moeder Kris Jenner, en Kendall en Kylie Jenner. Zij hebben de schaapjes zogezegd aardig op het droge. Enfin, de hele familieband besparen we u.

We beginnen bij moederlief Kris Jenner. De 68-jarige onderneemster vergaarde haar geschatte vermogen van $ 170 miljoen vooral als ‘momager’. Ze is manager van haar vijf dochters, en ontvangt 10% van wat zij verdienen. Ook heeft Kris aandelen in hun bedrijven.

De zussen Kardashian

De zussen Kardashian, Kourtney, Kim en Khloé, hebben het ook meer dan prima voor elkaar. Kourtney is de oudste van het trio. De 45-jarige heeft een vermogen van $ 65 miljoen, wat ze vergaarde met haar twee bedrijven. De eerste is Poosh, een wellness- en lifestyleblog en webshop. Ze verkoopt er vooral andermans producten, waar ze een percentage van de opbrengst van krijgt. Denk aan kalmerende thee of zwangerschapskleding. Haar andere bedrijf is Lemme, een reeks vitaminesupplementen.  Met die bedrijven maakt ze partnerdeals met haar zussen, waardoor ze inmiddels binnen is.

Khloé, de jongste zus, doet het in die zin ook aardig. Haar voornaamste project richtte ze op met Emma Grede in 2016: Good American. Dat is een jeansmerk dat voor elke maat een goed zittende broek wil aanbieden. Ook zwemkleding en schoenen zitten in het assortiment. In 2022 zou hun omzet $ 200 miljoen geweest zijn, het vermogen van Khloé wordt inmiddels gewaardeerd op $ 60 miljoen.

Kim Kardashian is de bekendste van de drie, en ook verreweg de rijkste. De 43-jarige ex van Kanye West mag zich sinds 2021 miljardair noemen. Dat heeft ze vooral te danken aan Skims, een lijn in corrigerend ondergoed en zwemkleding, dat haar vorig jaar in één dag tijd een half miljard opleverde via een financiële injectie. Met verschillende bedrijven die zich vooral richten op uiterlijke verzorging, heeft Kardashian zichzelf een ongekende monopolie-positie verschaft. Ondertussen klopte ze ook nog Hollywood aan, en kreeg ze een hoofdrol in American Horror Story. Het vermogen van Kim Kardashian wordt tegenwoordig op liefst $ 1,7 miljard geschat.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Kim Kardashian (@kimkardashian)

De Jenners

De laatsten die een aardige vinger in de pap hebben, zijn de zussen Jenners, Kendall Jenner en Kylie Jenner. Kendall is het best betaalde model ter wereld. Zij verdiende met modellenwerk in 2023 $ 45 miljoen. Vorig jaar werd zij tevens het gezicht van L’Oréal Paris, wat haar naar verluidt $ 11 miljoen heeft opgeleverd. Ook loopt ze shows voor merken als Balmain, Karl Lagerfeld en Chanel. Kendall zou in totaal $ 60 miljoen aan vermogen hebben.

Zus Kylie doet het een stuk beter, haar vermogen wordt gewaardeerd op maar liefst $ 700 miljoen. Ze is het gezicht van Kylie Cosmetics, waar ze haar zelfbedachte ‘lip kit’ verkoopt, maar ook blush, oogschaduw, valse wimpers, babyverzorging en parfum in de etalage heeft. Per post op Instagram zou ze daarnaast zeker $ 2,3 miljoen verdienen. Zakenblad Forbes had haar uitgeroepen tot miljardair toen ze 21 was, maar stelde dat gauw bij. De ware omzet bleek niet zo hoog als de familie deed blijken, al ontkennen ze dat.