In uw leven verwisselt u waarschijnlijk verschillende keren van auto, simpelweg omdat uw oude vierwieler niet meer aan de technische staat voldoet, of omdat u toe bent aan iets nieuws. Dat gold niet voor de Amerikaan Allan Swift. In 2005 overleed hij op 102-jarige leeftijd. Hij reed maar liefst 77 jaar in dezelfde auto, een Rolls-Royce Piccadilly P1 Roadster.

Op 102-jarige leeftijd overleden Brit reed maar liefst 77 jaar in dezelfde Rolls-Royce

Terug naar 1903. Het is het jaar waarin de Amerikaan Allan Swift wordt geboren. In 1928 kende hij één van dé hoogtepunten van zijn leven. Als cadeau omdat hij het familiebedrijf overneemt ontvangt hij van zijn vader een heuse Rolls-Royce Piccadilly P1 Roadster. De wagen werd gebouwd in Springfield, Massachusetts, waar het van oorsprong Britse merk van 1920 tot 1931 een fabriek had gevestigd. Uiteraard een zeer bijzondere en bovenal waardevolle gift, maar wat het nog bijzonderder maakt, is dat Swift er sindsdien zijn hele leven in reed, tot aan zijn dood in 2005. Kennelijk was Swift zeer gehecht aan zijn felgroene cabriolet met softtop.

Allen Swift Rolls-Royce

Bron: Reddit

Gedurende de ruim 70 jaar dat Swift de klassieke Rolls-Royce in bezit had, reed hij er maar liefst 170.000 kilometer mee. In 1988, zestig jaar na het verkrijgen van de bolide, onderging de wagen een eerste, grondige restauratie. Op de vraag of hij wilde dat het bedrijf dat de restauratie uitvoerde de auto voor hem afleverde of hem de auto lieten vervoeren, had hij duidelijk gemaakt dat geen van beiden een optie was. Hij was immers van plan onmiddellijk in zijn pas gerestaureerde wagen te rijden. Na het voltooien van de restauratie, stapte Swift in en reed hij onmiddellijk de snelweg op naar huis.

Record

Het lange eigenaarschap van de auto heeft het hem in 2005 het record opgeleverd van het zijn van de oudste nog levende persoon die een auto bezat vanaf het moment dat deze nieuw was. In dat jaar liet hij ook het leven, op een zeer respectabele 102-jarige leeftijd. De Rolls-Royce werd gedoneerd aan het Lyman & Merrie Wood Museum of Springfield History, samen met $ 1 miljoen om het voertuig te verzorgen en te behouden. De desbetreffende auto is daar nog altijd te zien, in hun transportgalerij.