Het klinkt als een nogal slechte grap, maar het is echt waar: het Britse bedrijf Bark heeft een nieuwe luchtvaartmaatschappij speciaal voor honden opgericht, wat luistert naar de naam Bark Air. Voor $ 6.000 vliegt uw trouwe viervoeter in de business class, waar het kan genieten van een heus hondenmenu en een glas hondenchampagne.

Bark Air lijkt een grote grap te zijn

Toepasselijk in april maakte Bark de lancering van Bark Air bekend. En daardoor dachten veel mensen dan ook dat het om een grap ging. Maar het is levensecht. Met het motto dat ‘geen hond in het ruim zou moeten zitten’ tijdens een vlucht, is Bark Air de eerste luchtvaartmaatschappij ter wereld die honden volledig in de watten legt tijdens (lange) vluchten. Het werd groots aangekondingd met een reclamefilmpje.

‘If you think this is a joke, you are not a dog person’, zo luidt de meest opvallende quote uit het filmpje. Volgens het bedrijf – en daar zit een kern van waarheid in – is vliegen met een hond voor zowel de viervoeter als het baasje een stressvolle onderneming. Veel luchtvaartmaatschappijen voeren wel een vrij coulant beleid, daar mogen kleine handen vaak gewoon mee de cabine in, maar grotere honden moeten het vaak toch echt doen met een oncomfortabele plek in het vrachtruim.

Daar wil Bark Air korte metten mee maken. Zij zijn dan ook de eerste maatschappij ter wereld die zich volledig richt op het comfort van honden. De beesten krijgen eenzelfde behandeling als wat mensen in de business class krijgen. Zo krijgen ze hondenchampagne, een menu, waarbij gekozen kan worden uit ‘Lucky Duckies’, ‘Frosted Socks’, ‘Fruity Toot Loops’ of ‘Go Nuttys’.  Op het vliegtuig zelf worden kalmerende geurtjes, muziek en kleuren verspreid en krijgen ze speeltjes, een ruisonderdrukkende koptelefoon, dekens en kalmeringsvesten. Tijdens de vlucht is er altijd een crewlid aanwezig voor de viervoeters en er worden uiteraard ook snoepjes aangeboden. Voorzie uw viervoeter ook gelijk van een Moncler puffer jacket. Ook voor de baasjes zal de overigens reis zeer aangenaam verlopen, mits zij bereid zijn een flinke som geld op tafel te leggen.

Tussen New York en Los Angeles

Afgelopen 23 mei maakte Bark Air de eerste vlucht. De vluchten worden uitgevoerd met een luxe privéjet. Tot dusver wordt er alleen gevlogen tussen New York en Los Angeles ($ 6.000) en New York en Londen ($ 8.000), maar het aantal trajecten kan in de toekomst worden vergroot.

Die privéjets zijn ontworpen om tien honden met mensen te vervoeren. Bark Air heeft echter aangegeven nooit tien tickets per vlucht te verkopen, gezien het feit de honden dan niet genoeg ruimte zouden hebben.