Dat Jacob & Co. er van houdt om extravagante en soms een tikkeltje over de top uurwerken te vervaardigen, valt te bestempelen als een understatement. Het ‘Ring of Fire’-uurwerk van de Zwitserse horlogefabrikant is daar een absoluut schoolvoorbeeld van. De ‘onbetwiste’ bokskampioen Oleksandr Usyk werd er onlangs mee gespot na afloop van een gevecht.

Oleksandr Usyk draagt het zeldzame ‘Ring of Fire’-uurwerk na afloop van een gevecht

Oleksandr Usyk is een grote naam in de mondiale bokswereld. De Oekraïner wist op 25 september 2021 de zwaargewichttitel bij de WBA, IBF, WBO en de IBO te veroveren door Anthony Joshua te verslaan. Op 18 mei 2024 voegde hij de WBC-titel eraan toe door grootheid Tyson Fury te verslaan in de Saoedische hoofdstad Riyadh, waarmee hij de eerste bokser in 25 jaar is die zichzelf mag kronen tot ‘onbetwiste bokskampioen’.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door INSANE LUXURY (@insaneluxurylife)

Na afloop van de wedstrijd tegen Fury, schoof Usyk aan bij de persconferentie, waar de ogen niet per se gericht waren op hetgeen de Oekraïner te vertellen had. Om zijn rechterpols prijkte namelijk een zeldzaam ‘Ring of Fire’-uurwerk van Jacob & Co., waar een prijskaartje van zeker $ 800.000 aan hangt. Het horloge werd speciaal voor het duel tussen Fury en Usyk vervaardigd, slechts vier in totaal. Het unieke stuk bevat gecompliceerde beeldjes van de vechters en hun handschoenen, gepositioneerd rond een dubbelassig vliegend tourbillon. Verder zijn er kleine bokshandschoenen met handtekeningen van de vechters te zien. Het ontwerp is ook een eerbetoon aan de World Boxing Council (WBC) met een unieke groene uren- en minutenwijzer, die doet denken aan de kampioensriem en is afgewerkt met een groene alligatorband.

Ring of Fire Jacob & Co.

Bron: Jacob & Co.

Sotheby’s

Van het extraverte horloge zijn er zoals gezegd dus slechts vier vervaardigd, waarvan er twee naar Fury en Usyk zijn gegaan. Een ander exemplaar werd onlangs geveild bij veilinghuis RM Sotheby’s. Het is onbekend wat het uurwerk precies heeft opgeleverd, maar dat zal waarschijnlijk ver in de tonnen lopen. De volledige opbrengst is daarbij overigens gedoneerd aan stichting Make a Wish.