Mooi nieuws voor de 95-jarige Britse boer James Steele. Na maar liefst 50 jaar heeft hij zijn Rolex weer teruggekregen nadat deze vijf decennia geleden was opgegeten door een koe. De opvallende vondst werd gedaan door iemand met een metaaldetector, waardoor de bejaarde boer zijn kostbare uurwerk na 50 jaar weer terugheeft.

Jochie met metaaldetector vindt ooit door koe opgegeten Rolex terug

De inmiddels 95-jarige Britse boer James Steele verloor zijn kostbare horloge begin jaren ’70 toen de band van het uurwerk afbrak terwijl hij zijn vee aan het voeden was. Nadat hij het horloge was kwijtgeraakt, zette hij zijn hele melkveebedrijf in Morda, in de regio Shropshire ten westen van Birmingham, op zijn kop. Maar tevergeefs: er was geen enkel spoor van het horloge. Steele kocht het horloge in de jaren ’70 voor omgerekend zo’n € 100, destijds een exorbitant hoog bedrag.

Totdat een 13-jarige jongen, door The Daily Mail omschreven als metaaldetectorfanaat, onlangs uitkomst bood door met zijn metaaldetector het weiland waar het uurwerk verdween af te speuren. En met succes.

‘Via de natuurlijke weg’

Nadat de jongen de Rolex had teruggevonden, werden Steele en zijn voor eeuwig verloren gewaande uurwerk na 50 jaar weer herenigd. Tot vreugde van de bejaarde Brit uiteraard. In gesprek met diezelfde Daily Mail vertelt hij: “We denken nu dat de Rolex via de natuurlijke weg in een koeienvlaai terecht is gekomen, en dat het sindsdien al die tijd in hetzelfde weiland heeft gelegen zonder dat we dat door hebben gehad. De koe heeft het, zo denkt de dierenarts, met een mondvol gras opgegeten. Het was een geweldige meevaller dat het na al die tijd weer opdook. De dertienjarige jongen vond de Rolex met zijn metaaldetector in de modder. Ik had nooit gedacht dat ik het nog eens zou zien.”