Vakantie, het is een dure, stressvolle onderneming. Vlucht, hotel, huurauto: het loopt allemaal flink in de kosten. Veel mensen kiezen dan ook voor een permanent vakantiehuis in een tropisch oord. Vaak ook niet goedkoop, tot u besluit naar Sicilië te vertrekken. Op het Italiaanse eiland, in het dorpje Sambuca, staan namelijk vakantiewoningen voor slechts € 3 te koop.

Op Sicilië kunt u voor € 3 een vakantiehuis bemachtigen

Het dorpje Sambuca op het Italiaanse eiland Sicilië ging in 2019 al wereldwijd viraal toen daar zestien woning voor € 1 te koop verschenen. Twee jaar later had het stadje een tweede reeks huizen in de aanbieding voor € 2. Die verkopen bleken een groot succes, want nu drie jaar later worden er opnieuw woningen voor een spotprijs te koop aangeboden, voor € 3 ditmaal. Burgemeester Giuseppe Cacioppe vertelde aan CNN over het daverende succes: “Buitenlanders stromen toe om onze huizen te kopen, het is tot nu toe altijd een succes geweest.”

Dit keer staan er 12 huizen te koop. De burgemeester moedigt potentiële kopers aan het stadje gedurende een vakantie op Sicilië te bezoeken om een vakantiehuis te bekijken. Volgens de burgemeester is de structuur van de huizen prima en hebben ze alleen een opknapbeurt nodig. Het is overigens nog maar de vraag of de woningen daadwerkelijk voor € 3 verkocht worden.  Bij de vorige uitverkoop belandden de huizen voor tussen de € 5.000 en € 10.000 onder de hamer.

€ 200.000 voor renovatie

De kostprijs voor een renovatie begint meestal bij de € 30.000 voor een ‘simpele’ renovatie. Mochten kopers hun woning willen omtoveren tot een heus luxe-oord, moet er aan bedrag van rond de € 200.000 gedacht worden. Nieuwe eigenaren krijgen drie jaar de tijd het vakantiehuis te renoveren.

Reden om de woning zo goedkoop aan te bieden is een financiële injectie van € 20 miljoen die het gebied heeft gehad. Dit valt te verklaren door de omzet van nieuwe B&B’s en nieuwe winkels die er zijn geopend, en opdrachten voor lokale aannemers, architecten, landmeters, interieurontwerpers en notarissen. Er zijn nu al 250 huizen verkocht in het dorp. Geïnteresseerden voor de nieuwe vloot woningen kunnen terecht op de officiële website van het stadje.