De Duitse oud-voetballer Michael Ballack staat op het punt afscheid te nemen van zijn zeldzame Ferrari 250 GT SWB California Spider. De 47-jarige ex-middenvelder van onder meer Chelsea en Bayern München gaat ruim € 16,25 miljoen vangen voor de uiterst zeldzame bolide.

Michael Ballack neemt afscheid van zijn uiterst zeldzame Ferrari

Michael Ballack gold tijdens zijn carrière als een absolute topspeler. De Duitser begon zijn carrière bij Chemnitzer FC, en speelde vervolgens voor FC Kaiserslautern, twee periodes bij Bayer Leverkusen, Bayern München en Chelsea. Zijn voetbalschoenen hing hij in 2012 aan de wilgen. Hoewel een rijke carrière, stond Ballack erom bekend een ongekende pechvogel te zijn. Zo verloor hij tal van finales, en eindigde hij als speler maar liefst tien seizoen telkens tweede in de competitie. Toch heeft hij een aardig gevulde prijzenkast: Ballack werd vier keer landskampioen van Duitsland, één keer van Engeland en pakte zowel de DFB-Pokal als de FA Cup drie keer. Hij kwam 98 keer uit voor het Duitse nationale elftal.

Ferrari 250 GT SWB California Spider Michael Ballack

Bron: RM Sotheby’s

Zestien jaar geleden, toen Ballack voor Chelsea speelde, kocht de middenvelder de zeldzame Ferrari 250 GT SWB California Spider. Daar kwam hij op na een tip van de legendarische Formule 1-coureur Michael Schumacher, destijds coureur bij Ferrari en een goede vriend van Ballack.

De Ferrari 250 GT SWB California Spider is een zeer zeldzame bolide. Naast Ballack, zijn er wereldwijd nog slechts vier anderen die een dergelijke bolide in bezit hebben. Het voertuig wordt nu ter veiling aangeboden door het welbekende veilinghuis RM Sotheby’s.

233 kilometer per uur

De Ferrari zag in 1960 voor het eerst het licht. De wagen beschikt over een topsnelheid van 233 kilometer per uur, waarbij er 7,2 seconden nodig zijn om vanuit stilstand naar de 100 kilometer per uur te sprinten. De oldtimer moet op een veiling in augustus in Californië goed zijn voor € 16,5 miljoen.

Ferrari 250 GT SWB California Spider Michael Ballack

Bron: RM Sotheby’s

Wat de Ferrari nog unieker maakt, is dat het de eerste 250 GT SWB California Spider is die ooit door de Italianen is gebouwd. Het was zelfs het toonmodel voor Ferrari op de Motor Show van Genève in 1960. Een uiterst unieke kans.