Bijzondere beelden uit de Britse hoofdstad Londen. Voor een evenement van Nike heeft de grootste leverancier van sportartikelen ter wereld namelijk flink uitgepakt en boegbeeld Ronaldinho, oud-voetballer, door de straten van de stad geëscorteerd. Daar werd zoals logisch geen doorsnee wagen voor gebruikt, maar wel een felroze Rolls-Royce Phantom.

Ronaldinho wordt door de straten van Londen geëscorteerd in felroze Rolls-Royce

Als legendarische oud-voetballer is Ronaldinho natuurlijk het perfecte boegbeeld voor een merk als Nike. De 44-jarige Braziliaan geldt als één van de beste voetballers ooit en heeft een uitpuilende prijzenkast. Hij begon zijn carrière bij Grêmio in zijn thuisland, waarna hij in 2001 de overstap maakte naar Paris Saint-Germain. Destijds was de Franse club nog niet zo bekend als het nu is, en in 2003 verkaste hij naar het grote FC Barcelona, waar hij zijn beste periode kende. Met de Catalanen won hij in vijf jaar eenmaal de Champions League, tweemaal de Spaanse landstitel en tweemaal de Spaanse supercup. Daarna volgde nog een periode bij AC Milan, waar hij één keer de Italiaanse competitie won. Hij keerde in 2011 terug naar zijn thuisland, waar hij in 2015 zijn voetbalschoenen aan de wilgen hing. Met het Braziliaanse nationale elftal werd hij overigens wereldkampioen in 2002.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Nike Football (Soccer) (@nikefootball)

Sinds zijn pensioen, is Ronaldinho verbonden aan Nike, de welbekende leverancier van sportartikelen. In het kader van een evenement in de Britse hoofdstad Londen, in de prestigieuze wijk Shepherd’s Bush, werd Ronaldinho ingevlogen en geëscorteerd naar de desbetreffende locatie, wat gebeurde in een felroze gewrappede Rolls-Royce Phantom. Daarbij prijkte het zwarte Nike-logo op de zijkant.

Mad Brilliance

Het evenement van Nike stond in het teken van de Mad Brilliance-campagne, waarbij het sportmerk een gloednieuwe, felroze voetbalschoen presenteerde. Dat verklaart ook de opvallende roze kleur van de Rolls-Royce. De collectie omvat drie modellen: de Mercurial, Phantom en de Tiempo, wederom een geste naar de Rolls-Royce.

Ronaldinho werd door een rumoerige menigte begeleid naar een vijf-tegen-vijfveld waar opkomende supersterren vervolgens hun uiterste best deden om indruk te maken op de 44-jarige.