Dat Novitec er de gewoonte op nahoudt om op zichzelf al sportieve bolides te voorzien van een vleugje extravagantie is bij u allicht bekend. Voor de Maserati MC20 Cielo, het nieuwste paradepaardje van de Italianen, hebben de Duitsers dan ook flink uitgepakt. Zo is er onder meer extra vermogen toegevoegd, en is de wagen voorzien van een extravagant alsook sportief gouden randje.

Novitec neemt de Maserati MC20 Cielo volledig onder handen nemen

Hoewel Novitec zoals gezegd een reputatie heeft opgebouwd wat betreft het bewerken van bolides – waarbij ze vaak over het randje gaan – hebben de Duitsers het dit keer, relatief, rustig gehouden. Wat direct in het oog springt zijn de gouden accenten rond de velgen en het in goud vervaardigde embleem, alsook de Maserati-letters aan de achterzijde.

Maserati MC20 Cielo

Bron: Novitec

Aan het exterieur is verder niet heel veel aangepast. Wel een aantal dingen, zoals de opvallende gele sportveren achter de 21-inch velgen van Vossen. Een kleur die uitstekend accentueert bij de parelmoergrijze lak van het Italiaanse monster. Verder zien we vooral in carbon gehulde onderdelen, als de ducktail-spoiler, accenten op de motorkap en op de splitter.

Vermogen

Het gros van de aanpassingen vinden we onder de motorkap terug. De 630 pk sterke atmosferische ‘Nettuno’ V6-motor heeft namelijk een flinke upgrade gekregen en levert nu een indrukwekkende 711 pk. Het koppel stijgt daarmee van 730 Nm naar 818 Nm. Dankzij de radicale vermogensstijging van 81 pk sprint de getunede cabrio in slechts 2,8 seconden naar de 100 km/u, waarbij de topsnelheid wel blijft steken op alsnog een forse 325 km/u. Dat heeft de MC20 te danken aan een paar nieuwe technische snufjes, zoals een klepgestuurde uitlaat, sportkatalysatoren en een geoptimaliseerd partikelfilter.

Maserati MC20 Cielo

Bron: Novitec

Alsof deze bewerkingen nog niet genoeg zijn, heeft u ook nog eens de mogelijkheid om een gouden Inconel-uitlaat toe te voegen, wat we kennen uit de Formule 1. Daar moet u wel de portemonnee voor trekken, want dit extra tuningspakket komt nog eens bovenop de bewerking. De prijs van een MC20 Cielo begint überhaupt pas bij de € 300.000. Alleen voor de echte, rijke, liefhebber dus.