Heeft u altijd al de droom gehad om in absolute sereniteit én luxe te resideren? Dan zou zich weleens een unieke kans voor kunnen doen. Voor de kust van New York ligt namelijk een gigantisch privé-eiland met alle voorzieningen van dien te wachten op een nieuwe eilandbewoner. De vraagprijs is met $ 35 miljoen wel aan de hoge kant.

Peperduur privé-eiland voor de kust van New York wacht op een nieuwe eigenaar

Als u denkt aan de term privé-eiland, denkt u waarschijnlijk aan het volgende geschetste plaatje: tropisch, ver weg van de buitenwereld, sereniteit en luxe. Vier begrippen die in perfecte harmonie samenkomen op Rogers Island, een privé-eiland voor de Oost-Amerikaanse kust, in de buurt van New York.

Privé-eiland New York

Bron: DouglasElliman

Omhuld door de rustige wateren van Long Island Sound, werd Rogers Island vervaardigd in 1902 en is het zo’n 7,65 hectare groot. Het ligt om precies te zijn voor de kust van Connecticut in Long Island Sound, in de buurt van de steden New Haven en Newport in dus de staat Connecticut. Ook New York ligt op slechts een paar auto-uren afstand. Rogers Island beschikt over drie privéstranden, twee aanlegsteigers, een zwembad met een poolhouse, een koivijver, een kas, een tennisbaan en een golfbaan. De hoofdwoning meet ruim 8.700 m² met zes slaapkamers, terwijl het aparte gastenverblijf aan het water vier slaapkamers biedt met toegang tot de veranda.

Hoofdverblijf

Het hoofdverblijf omvat een woning met een woonoppervlak van liefst 8.700 m² en is voorzien van zes slaapkamers. Maar bij een dergelijk eiland draait het natuurlijk om het buitenverblijf, ondanks dat ook het gastenverblijf ruim uitgemeten is. Maar met de in de vorige alinea genoemde faciliteiten, hoeft u zich niet te vervelen.

Privé-eiland New York

Bron: DouglasElliman

Op Rogers Island draait het echter vooral om tot rust te komen. Denk aan de weelderige schoonheid van formele tuinen, kronkelende paden, drie parelwitte stranden en een serene koivijver. Ontspannen kan ook door u in het zweet te werken op de inbegrepen tennis- en golfbaan. Of breng een bezoekje aan New York met de boot – er zijn immers twee aanlegsteigers. Al binnen enkele uren bent u in het meest oostelijke puntje van The Big Apple.

Privé-eiland New York

Bron: DouglasElliman

Rogers Island lonkt als het ultieme symbool van prestatie, in afwachting van zijn veeleisende nieuwe eigenaar, zo omschrijft de makelaar het althans. Afijn, oordeelt u zelf.