Als u Ajacied bent, doet de naam Richard Witschge u ongetwijfeld een belletje rinkelen. De 54-jarige Amsterdammer speelde verspreid over twee periodes liefst 12 jaar voor de Amsterdammers, en is al geruime tijd onderdeel van de staf van de Amsterdamse club. Ondanks zijn werkzaamheden in de hoofdstad heeft hij nu zijn luxe penthouse voor ruim € 1 miljoen te koop gezet.

De carrière van Richard Witschge

Mocht u niet zo’n hoge pet hebben van het voetbal toch een kleine introductie. De profcarrière van Richard Witschge begon in 1986, toen hij debuteerde in het eerste elftal van Ajax. Hij speelde tot 1991 voor de Amsterdammers, alvorens hij transfereerde naar FC Barcelona. Met omwegen via Girondins de Bordeaux en Blackburn Rovers belandde Witschge in 1996 weer in Amsterdam, waar hij tot 2003 weer voor Ajax speelde. Na nog korte periodes bij Deportivo Alavés, amateurclub ADO’20 en het Japanse Oita Trinita, hing hij in 2004 zijn voetbalschoenen aan de wilgen. Ook speelde hij 31 interlands voor het Nederlands Elftal.

Penthouse Richard Witschge

Bron: Funda

Sindsdien is Witschge vooral te zien op De Toekomst, het trainingscomplex van Ajax. Daar is hij sinds 2018 werkzaam als individueel techniektrainer, iets wat de Amsterdammers op dit moment wel kunnen gebruiken. Ondanks zijn veelvuldige werkzaamheden in de hoofdstad, heeft Richard Witschge zijn luxe penthouse in Amsterdam-Zuid voor een bedrag van € 1.199.000 te koop gezet. Bekende Buren weet te melden dat Witschge het penthouse samen met zijn vrouw Lia in 2019 kocht voor een bedrag van € 960.000, met een hypotheek van € 1,2 miljoen. Afgaande op die hypotheek, zal het koppel dus een klein verlies moeten slikken bij een verkoop.

Wat krijgt u voor die iets meer dan een miljoen?

Enfin, voor die bijna € 1,2 miljoen krijgt u wel een riant optrekje terug. Het penthouse van nu nog Richard Witschge, gelegen aan de Amstelveenseweg in Amsterdam-Zuid, biedt een woonoppervlak van 158 m² en beschikt over drie kamers, waarvan twee slaapkamers en één badkamer. Er is nog een kamer die momenteel dienst doet als kleedkamer, maar deze kan gemakkelijk worden getransformeerd tot nog een slaapkamer.

Penthouse Richard Witschge

Bron: Funda

Naast een ruime woonkamer, is er ook nog een royale open keuken te vinden, die voorzien is van alle nodige inbouwapparatuur en een kastenwand. Ook heeft u de beschikking over een ruim dakterras. Bijkomend voordeel: de torenhoge erfpacht is, zoals de advertentie omschrijft, ‘eeuwigdurend’ afgekocht.