Rick Engelkes is een bekende naam in de Nederlandse filmindustrie, een industrie waarin hij zowel acteur als producent was. Daar heeft hij zijn sporen aardig mee verdiend, want sinds kort is hij eigenaar van maar liefst twee panden aan de Koninginneweg in het prestigieuze Amsterdam-Zuid.

Rick Engelkes heeft maar liefst twee panden aan de Koninginneweg in bezit

De 64-jarige Rick Engelkes begon zijn carrière, zoals menig acteur, in 1990 in Goede Tijden, Slechte Tijden, waar hij de rol van dokter Simon Dekker vertolkt. Na vier jaar verlaat hij deze serie om zich meer op het toneel te concentreren. Hij speelde ook in Blauw blauw, een Nederlandse politieserie van RTL 4. Al vrij snel richtte hij zijn eigen productiebedrijf op, wat zich aanvankelijk zou richten op theater, maar later ook op televisieprogramma’s, films en commercials. Daarnaast bleef hij ook als acteur actief. Zo was hij in het theater onder andere te zien in Volmaakt geluk en Succes en speelt hij een hoofdrol in de films Kruimeltje en Pietje Bell. In oktober keert hij na zeven jaar afwezigheid weer terug in het theater, bij de voorstelling Murder on the Nile.

Rick Engelkes Amsterdam

Bron: Bekende Buren

Gedurende de Coronaperiode kreeg zijn productiebedrijf maar liefst € 4,3 miljoen aan Coronasteun vanuit de overheid toebedeeld. Later moest hij daar liefst € 3,7 miljoen van terugbetalen. Dat heeft hem er echter niet van weerhouden zijn slag te slaan op de huizenmarkt. In 2022 sloeg hij namelijk € 2.120.000 stuk voor een pand aan de Koninginneweg in Amsterdam-Zuid. Volgens Bekende Buren heeft hij begin april van dit jaar óók nog het naastgelegen pand gekocht, voor een bedrag van € 2.125.000, met een hypotheek van iets minder dan € 3 miljoen. Engelkes heeft in totaal dus € 4,25 miljoen neergelegd voor de panden.

Rick Engelkes woning

Bron: Bekende Buren

 

Huurder

Het eerstgekochte pand beschikt over drie woonlagen en een woonoppervlakte van 234 m². Dat verhuurde Engelkes onder voor € 4.500 per maand. Die huurder verhuist nu naar het meest recent aangekochte pand, waarna Engelkes zich in de twee jaar geleden gekochte woning zal gaan vestigen.