In een groots eerbetoon aan hun langdurige samenwerking met Lamborghini Squadra Corse, presenteert het Zwitserse horlogehuis Roger Dubuis de derde dynamische editie van de Excalibur Spider Flyback Chronograph. Dit nieuwe horloge belichaamt de essentie van HyperHorology™ design, geïnspireerd door de hybride Lamborghini SC63 hypercar, herkenbaar aan zijn Y-vormige verlichting en de iconische, levendige groene kleur Verde Mantis.

Roger Dubuis en Lamborghini slaan de handen opnieuw ineen

Roger Dubuis heeft zich al jaren bewezen als een merk dat nauw verbonden is met de wereld van de autosport. Net als Lamborghini, streeft Roger Dubuis naar uitmuntendheid in techniek, innovatie en prestaties. Deze high-tech chronograaf, met zijn robuuste en toch lichte 45 mm kast van grijs carbon en een markante lunette van krasbestendig zwart keramiek, is daar een perfect voorbeeld van. De saffierglazen kastbodem onthult het geavanceerde binnenwerk en biedt waterdichtheid tot 100 meter, wat zowel functionaliteit als elegantie benadrukt.

Roger Dubuis

Het hart van dit meesterwerk wordt gevormd door een automatisch en geïntegreerd chronograaf uurwerk, uitgerust met een flyback functie, verticale koppeling, tachymeter en datum. Het complexe RD780 manufactuur kaliber levert een indrukwekkende gangreserve van 72 uur. Dit uurwerk, met zijn zichtbare kolomwiel, roterende minutenteller, gekanteld balanswiel en Second Braking System, vertegenwoordigt een moderne herinterpretatie van traditionele horlogetechniek, waarbij vakmanschap en innovatie hand in hand gaan.

Onderscheidend door opvallende kleuraccenten

De Excalibur Spider Flyback Chronograph onderscheidt zich door zijn verfijnde groene, witte en rode kleuraccenten, die doen denken aan de Italiaanse vlag en de nauwe banden met Lamborghini. De sportieve en comfortabele band, vervaardigd van zwart rubber met een opvallende Verde Mantis inlay, complementeert de opengewerkte wijzerplaat. Deze combinatie van verschillende oppervlakteniveaus creëert een intrigerend, dynamisch 3D-effect dat de visuele aantrekkingskracht van het horloge versterkt.

 

Roger Dubuis

 

Een bijzonder kenmerk van dit Limited Edition model is het prestigieuze en veeleisende ‘Poinçon de Genève’ keurmerk. Dit certificaat staat garant voor de hoogste kwaliteit en vakmanschap, en onderstreept de toewijding van Roger Dubuis aan horlogemakerskunst op het hoogste niveau.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Roger Dubuis