Inbrekers hebben afgelopen zaterdagnacht hun slag geslagen in de Italiaanse hoofdstad Rome. Het beoogde doel: de luxe juwelier Bulgari. Middels gegraven tunnels door het riool en een gat in de muur wisten de dieven voor liefst € 500.000 aan kostbare juwelen buit te maken.

Bulgari-juwelier in Rome slachtoffer van fikse juwelenroof

Het incident vond in de nacht van afgelopen zaterdag op zondag plaats in de Bulgari-vestiging aan de straat Via dei Condotti, in het absolute centrum van Rome, pal naast de befaamde Spaanse Trappen gelegen. Via die welbekende trappen vonden de dieven hun doorgang naar de zaak, door een gat in de muur te boren. Volgens de politie zou het gaan om een bende van vijf professionele inbrekers die met handschoenen en bivakmutsen te werk zijn gegaan.

De criminelen zijn de zaak binnengekomen via een gat in een muur die een ruimte achter de winkel verbindt met de kelder van een naastgelegen huizenblok. Vanuit de daar zou de groep zich middels het riool toegang hebben verschaft tot de winkel. Eenmaal binnen sloeg de groep hun slag. Ze hamerden vitrines kapot en gingen ervandoor met liefst € 500.000 aan kostbare juwelen.

‘Banda del Buco’

De roof vond rond middernacht plaats. Het alarm ging om die tijd weliswaar af, maar het was al te laat. Toen de politie bij het pand arriveerde, hadden de inbrekers al hun slag geslagen. De politie vermoedt dat de inbraak het werk is van de zogenoemde ‘Banda del Buco’, vrij vertaald ‘de Bende van het Gat’. Dat is een bende die al jaren juwelierszaken in Rome teistert. Zij verschaffen zichzelf toegang tot hun doelwitten via tunnels en gaten in vloeren en muren. De politie analyseert nu de camerabeelden van zowel omliggende winkels en woningen als van juwelier Bulgari zelf, maar tast verder nog in het duister.

Het is niet de eerste keer dat deze vestiging van Bulgari het doelwit is. In 2006 probeerden inbrekers op klaarlichte dag de etalages van de juwelierszaak te rammen met een gestolen sleepwagen. De poging mislukte echter, en een paar maanden later werden de vier daders opgepakt.