Als u aan ex-Ajacieden denkt, denkt u ongetwijfeld aan grote namen als Marco van Basten, Frank Rijkaard en Frenkie de Jong. Er zijn ook spelers die wat minder uit de verf zijn gekomen in Amsterdam. Een voorbeeld daarvan is Rik van den Boog. Zijn periode in de hoofdstad heeft hem kennelijk alsnog geen windeieren gelegd: de voormalig Ajacied verkoopt zijn Weespse villa voor een bedrag van bijna € 4 miljoen.

Voormalig Ajacied Rik van den Boog verlangt miljoenen voor lommerrijke Weespse villa

Rik van den Boog doorliep eind jaren ’70 de gehele jeugdopleiding van Ajax, waarna hij in het tweede elftal geraakte. Daar hoefde hij niet te rekenen op speelminuten, en dus verkaste hij in 1980 naar SC Amersfoort. Daar speelde hij twee seizoenen, alvorens een slepende enkelblessure en het faillissement van die club al in 1982 een einde maakte aan zijn profcarrière. Hij is bekender van zijn periode tussen 2008 en 2011, toen hij bij Ajax de functie van algemeen directeur bekleedde. Ook dat werd niet bepaald een succes, en hij werd ontslagen door clubicoon Johan Cruijff. Voordat hij die functie bekleedde, was Van den Boog grootaandeelhouder van de TEG, The Entertainment Group. Alvorens hij bij Ajax kon beginnen, moest hij het TEG-onderdeel ‘Sports Entertainment Group’ (SEG), dat voetballers en trainers vertegenwoordigt, afstoten. Het bedrijf TEG ging in september 2009 failliet. Ook niet bijster succesvol, dus.

Voormalig Ajacied villa

Bron: Funda

Toch hebben zijn werkzaamheden hem financieel kennelijk vrij goed gedaan. Quote meldt namelijk dat Van den Boog zijn villa in het Noord-Hollandse Weesp, tegenwoordig gemeente Amsterdam, te koop heeft gezet, voor een bedrag van € 3.975.000. De makelaar op Funda omschrijft het allemaal zeer rooskleurig: “Elke dag het gevoel op vakantie te zijn – dat is wat wonen op deze unieke plek betekent. Vanaf het moment dat u ’s ochtends de gordijnen openschuift en de nevel ziet hangen boven de rivier en de weilanden, tot uw welverdiende sun-downer, ’s avonds aan het water, terwijl een zwanenfamilie een spoor van golfjes zachtjes tegen uw steiger laat klotsen. Wonen aan de Vecht is een droom, die nu werkelijkheid kan worden. .” Enfin, we kunnen ons er iets bij voorstellen. De voormalig Ajacied kocht het perceel van de villa in 1999 voor een bedrag van € 500.000 en liet er toen de villa op bouwen.

Groot perceel

Want bij dit optrekje draait het immers om het buitenleven, getuige ook het grote perceel van 1.257 m². Het woonoppervlak beslaat daarentegen 524 m². De villa wordt getypeerd als een echt familiehuis, en is onder handen genomen door de gerenommeerde Piet Boon. ‘De heerlijke woonkeuken, de tijdloze keuzes qua afwerking van vloeren, kasten, badkamers en dergelijke – allemaal verraden ze de hand van de meester. Waarin Boon met name excelleert, is zijn praktische benadering. Want laten we wel wezen: ‘mooi’ is fijn’, maar mooi én leefbaar’. Aspecten die te zien zijn in het souterrain, die is toegewijd aan volledige ontspanning voor alle gezinsleden. Verder zijn er een gym, tv-kamer, sauna en wijnkelder te vinden. Ook zijn er drie badkamers.

Voormalig Ajacied villa

Bron: Funda

Op de twee bovenliggende etages bevinden zich in totaal zes slaapkamers, vier op de eerste, twee op de tweede etage, waarvan er één of meer uiteraard ook uitstekend kunnen dienen als werk- of hobbykamer. De mastersuite is een plaatje, deels natuurlijk door een fenomenaal uitzicht, maar ook door de imposante hoogte, waarbij de balkenconstructie van de kap fraai in het zicht is gelaten. Om nog maar te zwijgen over de locatie: Weesp. Toch de dorpse rust, maar steden als Amsterdam en Utrecht en uitvalswegen A1 en A9 binnen handbereik, evenals de charme van de Gooi & Vechtstreek.