Opnieuw een mooie mijlpaal voor Elon Musk. De Tesla-CEO heeft zijn andere bedrijf, het ruimtebedrijf SpaceX zijn stijgen naar een waarde van $ 210 miljard. De waarde is daarmee flink toegenomen, want in december was het bedrijf nog $ 180 miljard waard.

SpaceX ziet radicale waardestijging

Die radicale stijging is te danken aan het feit dat het toen niet-beursgenoteerde bedrijf alleen aandelen aan een selecte groep investeerders verkocht. Nu is die markt wat meer open, meldt Bloomberg. De op één na waardevolste start-up ter wereld heeft besloten om de huidige openbare aanbieding, een transactie waarbij werknemers en insiders zoals investeerders aandelen kunnen verkopen, hoger te prijzen dan de waardering van $ 200 miljard die vorige maand werd besproken, vanwege de aanzienlijke vraag van investeerders, aldus de bronnen, die niet bij naam genoemd wilden worden omdat ze niet bevoegd zijn om in het openbaar te spreken.

De nieuwe waardering is een record voor een Amerikaans particulier bedrijf, maar ligt nog steeds lager dan de waardering van $ 268 miljard van ByteDance, moedermaatschappij van sociale videofenomeen TikTok. Qua marktkapitalisatie staat SpaceX nu al op één lijn met enkele van de grootste, beursgenoteerde bedrijven ter wereld. SpaceX verkoopt de aandelen voor $ 112 per stuk.

Grote speler in de commerciële ruimtevaartindustrie

Het in Hawthorne, Californië, gevestigde bedrijf is uitgegroeid tot een grote speler in de commerciële ruimtevaartindustrie met tientallen succesvolle lanceringen van zijn Falcon 9- en Falcon Heavy-raketten. Daarnaast heeft SpaceX de afgelopen jaren meer dan 5000 satellieten in een baan om de aarde gebracht.
SpaceX werd in juni 2002 opgericht door ondernemers Elon Musk en Jim Cantrell. Die oprichting werd bekostigd van de verkoop van het door Elon Musk mede-opgerichte bedrijf PayPal.