Goed nieuws voor raceliefhebbers. Het unieke circuit Willow Springs, nabij Los Angeles, is namelijk voor het eerst in 62 jaar weer in de etalage beland. En ook nog eens voor een lagere prijs dan u wellicht zult denken.

Legendarisch circuit Willow Springs is voor het eerst in decennia te koop verschenen

Willow Springs International Motorsports Park, zoals het circuit voluit heet, werd in 1952 gebouwd, en in 1953 werd er voor het eerst een race verreden. De hoogteverschillen en de hoge gemiddelde snelheden maken het een favoriet van veel coureurs. Op het circuit werden verschillende races uit de NASCAR-series georganiseerd, voornamelijk in de jaren ’50 en ’60. Ook de AC Cobra werd op het asfalt van Willow Springs voor het eerst getest. Toch is het circuit vooral bekend van de talloze driftfilmpjes en de game Gran Turismo. Het bekendste deel van het circuit is ongetwijfeld de lange laatste bocht, waar coureurs eigenlijk nooit weten met welke snelheid ze hem moeten pakken. Sinds de jaren ’80 is het circuit niet meer voor professionele races in gebruik, maar in de afgelopen decennia is Willow Springs wel het decor geweest van verschillende films.

Willow Springs circuit

Bron: Loopnet

Het circuit ligt op ongeveer een uurtje rijden van Los Angeles, in het gelijknamige dorpje Willow Springs. Het legendarische circuit is meer dan 4 kilometer lang en is de afgelopen 70 jaar niet veranderd.

Lage prijs

Mocht u het circuit daadwerkelijk kopen, krijgt u een paar mooie extra’s meegeleverd. U krijgt in totaal ruim 240 hectare bestaande uit onder meer een restaurant, een winkeltje, een tankstation, een kantoor, een garage om te klussen, garages om te verhuren, een opslag en zelfs wat voertuigen om eigenhandig te onderhouden. Ook zijn er op het terrein een camperplaats en nog zes andere, kleinere circuits te vinden.

Willow Springs circuit

Bron: Loopnet

Bij de advertentie wordt geen vraagprijs gemeld, maar een Amerikaanse vastgoedsite die een inschatting maakt van hoeveel het circuit kost, zegt dat u er zo’n $ 2,25 miljoen voor dient neer te leggen. Dat is het wel waard, toch? De advertentie treft u hier aan.