De Britse influencer Ami Charlize had als 13-jarige al een miljoen volgers op TikTok. Nu, drie jaar later, heeft ze genoeg geld verdiend om een huis ter waarde van omgerekend € 300.000 te kopen. Maar het leven als tienerster op sociale media heeft ook zijn schaduwkanten, zo vertelt ze tegen de Britse krant The Sun.

16-jarige Britse influencer kan al huis van € 300.000 kopen

16 jaar oud en al het vermogen om een huis te kopen, het is een prestatie die slechts voor een handjevol mensen is weggelegd. De Britse Ami Charlize begon haar opmars naar roem op haar tiende toen ze haar eerste smartphone kreeg. Wat volgde was een explosieve stijging naar bekendheid op TikTok, waarbij ze miljoenen volgers verzamelde en een aardig fortuin opbouwde. Toch blijft Charlize bescheiden. “Ik heb geen miljoen euro op mijn bankrekening. Ik denk persoonlijk niet dat ik rijk ben,” verklaarde ze in een YouTube-video.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door ami😽 (@amicharlize)

Hoewel het uitzonderlijk is om op zo’n jonge leeftijd zo veel geld te verdienen, wordt Charlize’s budget zorgvuldig beheerd door haar ouders. Haar moeder vertelde aan de Britse media dat ze het geld van Charlize investeren. Het doel daarvan is een huis kopen zodra Charlize oud genoeg is om er daadwerkelijk te wonen. “We zouden een huis willen kopen als ze ouder is en er echt in wil gaan wonen. Dat zou haar veel besparen. We nemen geen cent van haar,” aldus haar moeder ten overstaan van The Sun.

Charlize begon haar carrière met het maken van lipsynchronisatievideo’s op TikTok, maar breidde haar invloed snel uit naar YouTube en Instagram, waar ze respectievelijk 354.000 en 92.000 volgers heeft.

Vaak gepest

Ondanks haar online succes, verloopt Charlize’s leven niet altijd soepel. Op school werd ze vaak gepest, vertelt ze in het interview. “Ik was altijd bang om in elkaar geslagen te worden”, vertelde ze aan de eerdergenoemde krant. “Bij netbal kreeg ik eens allemaal ballen tegen de achterkant van mijn hoofd gegooid. Ik had een vriendengroep, maar ik had het gevoel dat niemand aan mijn kant stond. Soms liep ik gewoon van school weg. Het waren niet de lessen die ik wilde missen, maar wel de speeltijd.”

Op 16-jarige leeftijd besloot Charlize te stoppen met school, een keuze die volgens haar ouders een “moeilijke beslissing” was. Ze maakten zich zorgen dat hun dochter geen nieuwe vrienden zou maken, maar besloten uiteindelijk dat het beste was om haar fulltime influencer te laten zijn. Charlize krijgt naar eigen zeggen nog extra begeleiding sinds ze met school gestopt is.