De Continental is één van de meest iconische modellen van het prestigieuze Bentley. Dit model zag het licht voor het eerst in 2003, maar ruim 20 jaar later doen de Britten het kunstje nog eens moeiteloos over, met de lancering van de Bentley Continental GT 2025.

Bentley lanceert de meest krachtige Continental GT tot nu toe

De Continental is één van de meest iconische Bentleys aller tijden. Hij zag het licht in 2003, en was destijds het meest krachtige model van de Britten ooit. De Continental GT is de opvolger van de op de Rolls-Royce gebaseerde Continental R en T. De wagen werd getekend door de Belgische ontwerper Dirk van Braeckel. De GT beschikt over een zesliter twin-turbo W12 motor die 560 pk levert. Daarmee haalt de GT een snelheid van 0 tot 100 km/h binnen 4,8 seconden en een topsnelheid van 318 kilometer per uur.

Bentley Continental GT

Bron: Bentley

Nu hebben de Britten een nieuw model van die Continental gelanceerd, welke vanaf 2025 op de weg te zien zal zijn. En dit model is de krachtigste Continental GT tot nu toe. Met een V8 4.0 liter twin-turbo en één enkele elektromotor komen we uit op 771 pk, terwijl de koppel met 74 wordt versterkt en uitkomt op 738 Nm. Deze combinatie maakt de bolide dus de krachtigste die de Engelse automakers ooit hebben gefabriceerd.

Bentley Continental GT

Bron: Bentley

Topsnelheid van 330 kilometer per uur

Met deze motor heeft de nieuwe Bentley Continental GT 2025 het vermogen om binnen 3,1 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur te sprinten, met een maximum van 330 kilometer per uur. Tevens is ook het interieur van de Continental GT aangepakt. Zo is de wagen voorzien van heuse wellness-stoelen die op twintig manieren versteld kunnen worden. Ook het infotainmentsysteem van de Bentley heeft een redelijke update gehad, deze is nu namelijk uitgerust met de My Bentley App Studio.

De wagen zal in het laatste kwartaal van 2024 definitief worden verwelkomd, over een eventuele prijs is nog niets bekend.