De Dubai Mall, het op één van de grootste winkelcentrums ter wereld, gaat nóg groter worden. Alsof een ijsbaan, 1.200 winkels en een aquarium met 10 miljoen liter water niet genoeg zijn, komen daar nu nog eens 240 luxe winkels en diverse eetgelegenheden bij. Het winkelcentrum, verbonden aan de Burj Khalifa, de hoogste wolkenkrabber ter wereld, beslaat al ongeveer 1,1 miljoen m². Maar volgens de ontwikkelaars van Emaar Properties was de Dubai Mall blijkbaar toe aan een opfrisbeurt en uitbreiding. Deze week kondigden ze aan dat deze verbouwing een bescheiden 1,5 miljard dirham, omgerekend € 375 miljoen, gaat kosten.

Prestigieuze Dubai Mall gaat opnieuw uitbreiden

Het winkelcentrum, de Dubai Mall genaamd, is zoals gezegd sowieso al één van de grootste winkelcentrums ter wereld. Het object, verbonden met de Burj Khalifa, met 828 meter ’s werelds hoogste wolkenkrabber, beslaat liefst 1,1 miljoen m². Er zijn onder meer 1.200 winkels, een ijsbaan, een gigantisch bioscoopcomplex, een aquarium met 10 miljoen liter water en er zijn parkeerplaatsen voor 14.000 auto’s. Desondanks is er een uitbreiding nodig, zo vinden de hoge piefen in de extravagante stad in de Verenigde Arabische Emiraten.

Deze uitbreiding, die het toevoegen 240 luxe winkels en nog eens diverse eetgelegenheden omvat, sluit natuurlijk perfect aan bij de grootse ambities van Dubai om wereldwijd dé toeristische trekpleister te worden. En dat lukt ze de laatste jaren aardig, geholpen door de coronapandemie en de oorlog in Oekraïne. Tijdens de coronatijd opende Dubai haar deuren weer in no-time dankzij een razendsnelle vaccinatiecampagne. Terwijl veel landen nog vastzaten in restricties, konden toeristen al snel weer genieten van het luxe leven in Dubai. En sinds de oorlog in Oekraïne begon, zijn veel rijke Russen op zoek naar toevluchtsoorden waar geen sancties tegen hen gelden. De Verenigde Arabische Emiraten staan uiteraard hoog op hun lijstje van favoriete bestemmingen.

Nieuw winkelcentrum in tweede wolkenkrabber

Maar Dubai stopt daar niet. Eerder dit jaar onthulde Mohammed Alabbar, de oprichter van Emaar, plannen voor een nieuw winkelcentrum in een tweede wolkenkrabber. In dit futuristische winkelparadijs zou je als klant zelfs met de auto doorheen moeten kunnen rijden. Alsof shoppen in 1.200 winkels en het bewonderen van haaien tijdens de lunchpauze niet genoeg is, kunnen de locals binnenkort dus ook hun auto door het winkelcentrum manoeuvreren.