Een prachtig wereldrecord voor de Koenigsegg Jesko Absolut. Het Zweedse merk heeft het 0-400-0 record van zichzelf afgepakt, nadat er een heuse wapenwedloop gaande was met Rimac. Het Kroatische merk deed een sprintje van 0 naar 400 kilometer per uur in 28,81 seconden, maar nu blijkt dat de Koenigsegg Jesko Absolut het nog sneller kan.

Koenigsegg Jesko Absolut zet het wereldrecord van 0-400 acceleratie

Koenigsegg heeft een relatief korte geschiedenis. Het merk 12 augustus 1994 door de Zweed Christian von Koenigsegg, directeur en grootaandeelhouder, met als doel om een supercar te ontwikkelen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door KOENIGSEGG (@koenigsegg)

Bijna 20 jaar later is het merk intussen goed voor records. Na een intensieve concurrentiestrijd met het ook relatief nieuwe, Kroatische merk Rimac heeft Koenigsegg met de Jesko Absolut het snelheidsrecord van 0 naar 400 kilometer per uur in handen. Dat deed de Jesko Absolut namelijk in een schamele 18,82 seconden. Ter vergelijking: het vorige record, op naam staand van de Rimac Nevera, stond op 28,81 seconden. Een significant verschil dus.

In handen van een coureur

De wagen is in handen van coureur Markus Lundh bijna tien seconden sneller dan de Koenigsegg Regera. De remmen zijn overigens ook vrij goed, want het accelereren vanuit stilstand naar 400 km/u en weer afremmen naar 0 km/u duurde in totaal 27,83 seconden. Daarmee is ook het 0-400-0 record voor de Koenigsegg Jesko Absolut. De recordauto is volgens Koenigsegg wel zo goed als standaard. Alleen de stoel en de rolkooi zitten normaal gesproken niet in deze Jesko.

Waarschijnlijk blijft het daar niet eens bij. Oprichter en CEO Christian von Koenigsegg zegt dat het merk intussen al aardig wat tests hebben gedaan om een topsnelheid van bijna 500 km/u te halen.

Bekijk hieronder de beelden van de recordpoging van de Jesko Absolut: