De sportzomer van 2024 is inmiddels in volle gang met het EK voetbal en met natuurlijk de Tour de France. In het meest prestigieuze wielertoernooi ter wereld vond deze week iets historisch plaats: de Brit Mark Cavendish pakte de 35e Tour de France-etappezege van zijn carrière, en kroonde zich daarmee tot de wielrenner met de meeste etappezeges in de Tour de France ooit. Dat deed hij overigens in stijl, met een Richard Mille-horloge van ruim € 200.000 om de pols.

Mark Cavendish schrijft historie met 35e etappezege in de Tour de France

De 39-jarige Mark Cavendish staat bekend als één van de beste sprinters in de geschiedenis van de wielersport. Zijn carrière begon professioneel in 2005 en hij maakte snel naam door zijn uitzonderlijke snelheid en afwerkingsvermogen in massasprints. Cavendish heeft talloze etappezeges behaald in de grootste wielerrondes, waaronder de Tour de France, de Giro d’Italia en de Vuelta a España. Tot afgelopen woensdag was hij samen met de Belg Eddy Merckx recordhouder wat betreft het aantal etappezeges in de Ronde van Frankrijk. Het aantal stond op 34, totdat Cavendish als een duveltje uit een doosje de vijfde etappe van de Tour de France 2024 op zijn naam wist te schrijven, voor de 35e etappezege uit zijn carrière. Hij is nu alleen recordhouder.

Richard Mille Mark Cavandish

Het Zwitserse horlogemerk wijdde zelf een bericht aan de historische zege van Cavendish

En die historische prestatie zette hij in stijl neer. Om de linkerpols van de Brit prijkte namelijk een exclusief Richard Mille-horloge, ter waarde van € 200.000. Om precies te zijn gaat het om een RM 67-02, een horloge met een zeer beperkte oplage. Ter vergelijking: de ‘special edition’ Wilier Filante SLR-fiets waarmee Cavendish zijn historische zege pakte, is ruim € 13.000 waard.

Richard Mille-fan

Cavendish staat erom bekend fervent liefhebber te zijn van het extravagante Zwitserse horlogemerk. Hij draagt de uurwerken al jaren om te racen. In 2016 kreeg hij tijdens de Tour van Richard Mille zelf nog een RM-011 Felipe Massa Limited Edition.