Een waar hoofdpijndossier voor het Nederlandse miljonairskoppel Henry Holterman en Gérita Wessels. Hun superjacht ‘Lars’, vervaardigd door de befaamde Italiaanse werf Sanlorenzo, staat namelijk al anderhalf jaar in de verkoop, maar blijkt toch niet zo geliefd te zijn bij de welgestelden onder ons. Als laatste strohalm heeft het stel nu besloten een korting van € 5 miljoen te geven in een laatste wanhoopspoging het jacht alsnog aan de man te brengen.

Nederlands miljardairskoppel geeft miljoenenkorting op superjacht ‘Lars’

Henry Holterman vergaarde zijn miljoenen als manager van Reggeborgh, waar hij sinds 1991 aan het roer straat. Reggeborgh is een Nederlands investeringsbedrijf dat zich richt op strategische investeringen in verschillende sectoren, waaronder infrastructuur, bouw, vastgoed, en energie. Opgericht door Dik Wessels, zijn dochter Gérita is de vrouw van Holterman, heeft Reggeborgh vandaag de dag een diverse portefeuille, variërend van belangen in beursgenoteerde bedrijven tot private equity. Het vermogen van Holterman wordt op € 135 miljoen gewaardeerd, waar zijn vrouw over een miljardenvermogen beschikt. Gérita erfde na het overlijden van haar vader Dik Wessels onder meer bouwbedrijf VolkerWessels en tevens Reggeborgh. Zijn fortuin hebben zij en haar zussen de afgelopen jaren verder uitgebouwd.

Afijn, de steenrijke tortelduifjes veroorloofden zich in 2020 pas een superjacht van de bekende Italiaanse werf Sanlorenzo, hetzelfde jaar als dat het schip voor het eerst te water werd gelaten. Het schip ligt al sinds begin 2023 in de verkoop, maar klaarblijkelijk wil niemand zich eraan wagen. In eerste instantie stond het sloepje voor een bedrag van € 29,9 miljoen te koop. Te gortig voor velen, en dus werd er vijf maanden later al € 2,5 miljoen van de prijs afgesnoept. Nu, meer dan een jaar verder, ligt het jacht nog altijd voor anker, en is de prijs inmiddels nog verder gedaald naar € 24.750.000. Ruim € 5 miljoen dan de initiële vraagprijs van begin 2023 dus.

Specificaties

Goed, het jacht heeft kennelijk iets wat de consument afschrikt, toch zijn de opties behoorlijk. Het superjacht is 47 meter lang, heeft een breedte van 9,6 meter, een diepgang van 2,55 meter en een volume van 499 GT.

Superjacht Lars

Bron: Superyacht Times

Het jacht heeft een exterieurontwerp van Francesco Paszkowski, een gerenommeerde jachtdesigner. Er kunnen maximaal 11 gasten aan boord van het superjacht verblijven en er is ook accommodatie voor negen bemanningsleden, inclusief de kapitein. ‘Lars’ heeft een stalen romp en een aluminium bovenbouw. ​​Ze wordt aangedreven door 2 Caterpillar Inc-motoren, die haar een topsnelheid van 16 knopen geven, bijna 30 kilometer per uur. Het jacht heeft 60.000 liter brandstof aan boord.

In de wereldranglijst voor grootste jachten staat het superjacht Lars op nummer 1343. Het is het 21e grootste jacht dat door Sanlorenzo is gebouwd.