Dat de Nederlandse autodealer VD Akker een aardig scala aan sportieve wagens op het terrein heeft staan, is alom bekend. Maar zelfs tussen die pracht en praal valt deze sportieve Ferrari GTC 4 Lusso T in het oog. Kost u wel een kleine € 240.000.

Nederlandse dealer VD Akker heeft een sportieve Ferrari GTC 4 Lusso T in de etalage staan

Deze desbetreffende Ferrari-serie zag het licht voor het eerst in 2016, en werd in eerste instantie vergeleken met de iconische FF. Er was echter kritiek over het nieuwe model, terwijl er wel degelijk een aantal belangrijke veranderingen ten opzichte van de FF-serie werden doorgevoerd. De motor bleef eenzelfde iconische V12, maar het vermogen werd wel verhoogd naar 610 pk. De GTC4 heeft daardoor nog geen 3,5 seconden nodig om vanuit stilstand naar de 100 kilometer per uur te accelereren. De topsnelheid van deze sportieve gezinsauto ligt op een indrukwekkende 335 kilometer per uur. Gezinsauto, want er is plaats voor liefst vier personen.

Ferrari GTC Lusso 4T

Bron: VD Akker

Het exterieur van de GTC4 Lusso 4T is even indrukwekkend. De auto beschikt over een glazen panoramadak, parkeersensoren voor en achter inclusief surround camerasysteem, en sportief uitgevoerde eindtips in zwart keramiek. Gele remklauwen en 20 inch lichtmetalen Forged velgen met een 5-arm design in Grigio Silverstone versterken de dynamische uitstraling. De Scuderia schilden in de zijschermen en spiegelpootjes in hoogglans zwart geven een extra touch van klasse. De beloofde ongeëvenaarde rijervaring wordt verder doorgevoerd aan de binnenzijde.

Zowel luxueus als sportief interieur

De Ferrari GTC4 Lusso biedt een ongeëvenaarde rijervaring, met een interieur dat zowel luxueus als sportief is. Het lederen dashboard, de middenconsole en de portierbekleding geven een gevoel van pure elegantie. De elektrisch verstelbare Daytona-stijl stoelen met geheugenfunctie en lendesteunen, gecombineerd met stoelverwarming, zorgen voor optimaal comfort. Het driespaaks multifunctionele leer en carbon sportstuurwiel, voorzien van een LED-weergave en F1-schakeling, geven de wagen een extra sportief karakter. De bolide beschikt uiteraard ook over de welbekende contrasterende gele stiksels en Ferrari-logo’s in de hoofdsteunen.

Ferrari GTC Lusso 4T

Bron: VD Akker

Ook aan infotainment ontbreekt het allesbehalve. Het JBL Surround Sound System en het navigatiesysteem met grootbeeld kleuren-touchscreen zorgen voor een aangename reiservaring. Apple CarPlay, spraakbediening, digitale radioontvangst, en de mogelijkheid tot streamen van audio bieden moderne connectiviteit en entertainmentopties, die allen bijdragen aan een efficiënte en comfortabele rijervaring. Kost u wel € 239.880.