Pure Luxe praat regelmatig met bekende mensen. Gewoon mensen die op hun eigen wijze ergens succes mee hebben. Dit kunnen Bekende Nederlanders, of ondernemers, zakenmensen, artiesten enzovoort zijn. Er wordt, naast alle facetten in het leven, ook naar materiële zaken gevraagd. Niet met het idee van “kijk ons nou even pochen” maar gewoon omdat mensen die daar hard voor werken, daarvan ook echt kunnen genieten, Pure Luxe dus. De vragen zijn heel divers maar altijd met respect gesteld.

Pure Luxe had dit keer het voorrecht om de Amsterdamse horecatycoon Won Yip een aantal vragen te mogen stellen. De altijd charmante ondernemer die inmiddels ook ver buiten de Nederlandse grenzen druk aan het investeren is, was recentelijk in het nieuws omdat hij het duurste penthouse van Nederland heeft aangeschaft. Won Yip kwam dit appartement tegen als maquette op de Master of LXRY 2015 en was meteen onder de indruk. Zo erg zelfs dat hij een kleine maand later tot aanschaf overging . Er gaan geruchten dat hij rond de 16 miljoen euro betaald heeft voor dit appartement van maar liefst 1440 m2 in de Amsterdamse Houthavens — het zogeheten Pontsteigerproject. Het is ook daadwerkelijk de bedoeling dat hij en zijn vrouw er gaan wonen. Ze zijn samen aan het kijken hoe ze nu alles gaan inrichten.

Majestic, Players, het zijn slechts enkele van Won's horecagelegenheden.

Majestic, Players, het zijn slechts enkele van Won’s horecagelegenheden.

De 46-jarige, altijd werkende, Won kent u wellicht van bekende horecabedrijven als Majestic en Players. Door velen zelfs “Koning van de Dam” genoemd. Daarnaast participeert hij in een grote diversiteit van start-ups en in het buitenland investeert hij in succesvolle formules, de meest spraakmakende is Sushi Samba, een restaurantketen met thans vestigingen in London, Miami, New York en Las Vegas. Privé is hij onder eigen naam op bescheiden schaal actief in de vastgoedwereld, daarin tegen zijn de zakelijke vastgoed activiteiten wel behoorlijk.

Pure Luxe stelde hem 10 vragen:

01Wat is voor jou Pure Luxe?

Won vertelt: Dit is zonder twijfel. Persoonlijke aandacht. Inderdaad een schaars goed tegenwoordig en niet in geld uit te drukken. Ook hier geldt persoonlijke aandacht geven en persoonlijke aandacht krijgen.

02Vanaf welke leeftijd begaf jij je op ondernemerspad?
Voor zover Won zich kan herinneren is dit ongeveer vanaf zijn 15e levensjaar. Hij liet anderen zijn krantenwijk lopen en begon te handelen in vuurwerk. Op zijn 19e kocht hij Café Pubbles in Goes, zijn eerste kroeg. Algauw wordt Zeeland te klein en vertrekt Won naar Amsterdam alwaar hij op zijn 21e cafe Zwart koopt. Daarna gaat het snel natuurlijk.

03Op welke leeftijd verdiende jij je eerste miljoen?
Als hij terugkijkt op zijn inmiddels immense “carrière” kan hij zich dat serieus niet echt meer herinneren. Wij gokken op de begin jaren ’90, toen Won dus nog ruim onder 25 jaar was gezien zijn toen al sterk groeiende imperium.

04Ondanks dat het niet het belangrijkste in het leven is, wat zijn voor jou materiële zaken waar je “waarde” aan hecht?
“Alles wat ik bezit en vooral het besef dat niets vanzelfsprekend is, ik ben erg trots op mijn unieke appartement aan de Strip in Las Vegas”, zegt Won. En trots mag hij zijn van ons. Oprecht een selfmade man.

05Neem je wel eens rust en wat doe je dan? Enne… Wat je je favoriete vakantiebestemming?
 Gemiddeld 4 dagen rust per maand in Zeeland, ik ben dan ook wel bezig, maar anders, minder hectisch thuis dan in Amsterdam op de werkvloer. Favoriete vakantiebestemming is USA maar dat hadden wij inmiddels wel begrepen met zo’n mooi appartement aan de Strip..!

De Las Vegas Strip alwaar Won Yip een appartement heeft.

De Las Vegas Strip alwaar Won Yip een appartement heeft.

06Wat voor een auto rijdt je, rijdt je wel eens met chauffeur en heb je nog andere auto’s, zo ja welke?
“Auto’s was een periode, ik heb vele topmodellen gereden, onlangs de nieuwe Mercedes-AMG GT weer verkocht (te sportief) en rijd nu comfortabel in mijn inmiddels 9 jaar oude (!) Mercedes-AMG S63 en daarnaast een Mercedes cabrio E 500”. Wij bespeuren hier een rasechte V8-liefhebber! Verder rijdt Won regelmatig zakelijk met chauffeur. Gezien zijn volle agenda niet meer dan normaal natuurlijk en zeer verantwoord.

De Mercedes-AMG GT die Won weer van de hand deed.

De Mercedes-AMG GT die Won weer van de hand deed.

07Wat is het nieuwste zakelijke project waar je mee bezig bent? En hoeveel geld is daarmee gemoeid?
Dat is een project joint venture met Sushi Samba Amsterdam (filiaal van Sushi Samba London), circa 800 m2 horeca + groot terras, gelegen aan de waterzijde bij Holland Casino Centrum Amsterdam, opening medio Q4 2016. Het gaat hier om een investering van enkele miljoenen euro’s. Dat is inderdaad al jaren een prachtige en niet gebruikte locatie.

Sushi Samba London, binnenkort dus ook in Amsterdam .

Sushi Samba London, binnenkort dus ook in Amsterdam.

08Wat is je favoriete stad? Om te wonen Amsterdam denk ik? Maar wereldwijd?
We slaan de spijker op zijn kop. Amsterdam is natuurlijk favoriet en daarna Santa Monica (USA). Maar we denken veel locaties in USA voldoen aan Won’s eisen.

09Wat is je favoriete restaurant waar jij qua keuken echt van kan genieten?
“Sushi Samba London, een leading restaurant van de wereld, enorme drukte en toch top service en eten!”, aldus Yip. Van dit antwoord kijken wij niet op. We kunnen niet wachten totdat je in het 4e kwartaal van dit jaar in Amsterdam opent.

10Draag je sieraden en wat dan specifiek? Eventueel merk?
Tja het is een algemeen bekend iets dat het enige sieraard van de man het horloge is en Won deelt deze mening, Hij draagt uitsluitend horloges. En alleen steevast van het wereldmerk Rolex, die hij (wederom steevast) alleen aanschaft bij zijn goede relatie Gassan.

Binnenkort “De Koning van de Las Vegas Strip”, Won..? Wij blijven Won Yip met veel plezier volgen.