De zeer exclusieve Bentley Mulsanne First Edition maakte haar wereldwijde debuut op de Beijing Auto Show. Uiteraard handgemaakt in het vertrouwde Engelse Crewe en voorzien van een suite met elegant uitgevoerde styling voorzieningen. Bentley’s nieuwe top-gamma bestaat uit de Mulsanne, de prestatiegerichte Mulsanne Speed en de ultra-luxe Mulsanne Extended Wheelbase, met zijn verbeterde achterste passagiersruimte met “airline-stijl” zitplaatsen. Slechts 50 exemplaren van deze “eerste editie” zullen beschikbaar worden gesteld via deze nieuwe drie-modellen Mulsanne familie.

Bentley Mulsanne Extended Wheelbase-4

Een op maat gemaakte Mulliner sterling zilveren vanity kit is ingelegd in de achterste picknicktafel en is beschikbaar op de Mulsanne First Edition. De luxe zilveren set – gemaakt door Asprey Londen – is voorzien van een make-up spiegel, borstel en kam, die perfect passen in de unieke Mulliner ontworpen picknicktafel.

Bentley Mulsanne First Edition

De First Edition motieven zie je terug in de cabine, inclusief een unieke diametrale overlay op de achterbank picknicktafels, speciale profiel borden en een door Union Jack geïnspireerde First Edition borduursel op de stoelen. Elke Mulsanne First Edition beschikt ook over een speciaal gegraveerde Bentley Flying B ‘motorkap ornament. Daarnaast kan de auto worden uitgerust met een champagnekoeler.

Bentley Mulsanne Extended Wheelbase-2

De Mulsanne Extended Wheelbase First Edition is voorzien van een rimpel patroon in het fineer afkomstig van een 350-jarige Engels notenboom. Deze uiterst zeldzame en gewilde houtsoort haalde een niet bekendgemaakte recordprijs op een veiling. Dit stelde Bentley in staat om genoeg fineer panelen te creëren voor een klein aantal auto’s. Alle andere Mulsanne First Edition-modellen zijn verkrijgbaar met een unieke antieke essenfineer.

Bentley Mulsanne Extended Wheelbase-3

De nieuwe Bentley Mulsanne Extended Wheelbase biedt een eerste klas air-travel ervaring op de weg en is ontworpen voor klanten met een voorkeur voor chauffeur. Profiteert van een extra 250 mm beenruimte, deze aanzienlijke stijging van de binnenruimte maakt de Mulsanne Extended Wheelbase de meest royale top luxe limousine ter wereld.

Bentley Mulsanne Extended Wheelbase-5

De mogelijkheid om te slapen op de achterbank is verzekerd dankzij de achterste gordijnen, die in de eerste editie zijn vastgelegd in een nieuwe Ivory kleur en aan het interieur aan te passen. Deze functies worden gecombineerd om een ​​unieke ontspannende automotive omgeving te creëren.

Bentley Mulsanne First Edition-3

Passagiers op de achterbank profiteren ook van de introductie van de Bentley Entertainment Tablet – een 10,2 “Android-apparaat (met 4G, Wi-Fi en Bluetooth) naadloos geïntegreerd in de rug van de voorstoelen.

Bentley Mulsanne Extended Wheelbase-3

De Android-tablets, die een Bentley-specifieke interface beschikken, toegang hebben tot meer dan een miljoen Android-apps – zoals Skype, Google Play en Spotify – en kan uit de buurt van de auto worden gebruikt, op kantoor en thuis. Elke tablet heeft 32 GB aan on-board opslag (uitbreidbaar tot 128 GB via een Micro-SDXC-kaart), USB-poorten en een front-facing camera. Audio kan ook worden gestreamd via de autoluidsprekers en nieuwe bestemmingen kunnen worden verzonden vanaf de tabletten naar de Mulsanne navigatiesysteem. U kunt surfen op het internet via het 4G WiFi-systeem, waardoor er toegang is tot internet radio en lokale of gestreamde video.

Nog meer over mooie Bentley’s lezen? Klik dan hier.

Bentley Mulsanne Extended Wheelbase