Ontwerpstudio TANK transformeerde van een traditioneel kantoor in Amsterdam tot een complete gezins-loft. De studio heeft veel van het materiaal gevonden op het kantoor gebruikt om de plek om te toveren tot een fijne woonplek. Het is voor- en na de verbouwing bijna niet meer te herkennen.

renovated-home-before

Om dit familie huis in industriële stijl te creëren, was de eerste stap om de oorspronkelijke muren van het gebouw bloot te leggen – het blootstellen van de ruwe baksteen en de houten frame deuropeningen. Het ontwerp wat zo zichtbaar wordt richt zich op de verscheidenheid van texturen zoals vooral te zien is in de ruime woonkamer met een houten muur (gemaakt van 150-jaar oude Duitse grenen planken ter plaatse ontdekt) afgewisseld met wit gips en bakstenen.

house-remodel-1
Unknown-2

De woonkamer, keuken en eethoek zijn georganiseerd in een open plattegrond en aan te sluiten op de lange smalle gang bekleed met boekenkasten. Aan het einde van de gang, vindt u de master bedroom, compleet met een badkamer in minimalistische stijl. kamers van de kinderen hebben heldere kleuren maar ook daar blijft het spel met texturen goed zichtbaar in de unieke houten opbergkast.

 

Fotografie door: Teo Krijgsman

Unknown-1

Nog een wonderlijke industriële loft zien? Dat doet u hier.

house-remodel-2

house-remodel-3

Het duurste penthouse van Nederland zien (€15 miljoen)? Dat doet u hier.

house-remodel-4

house-remodel-7

house-remodel-9

house-remodel-10

house-remodel-11

house-remodel-12

house-remodel-13

house-remodel-14

house-remodel-15