Een Bentley Continental GT is zojuist een trap afgereden in Scheveningen. Volgens omstanders is de bestuurder per ongeluk afgeslagen en zit de auto nu vast. Zelf doorrijden wordt dan ook niet aangeraden omdat dit meer schade aan het voertuig kan veroorzaken. De prijs van een Bentley Continental GT kan al snel oplopen tot bijna 300.000 euro. Hoeveel schade het voertuig precies heeft opgelopen is nog niet duidelijk.

Op de Kalhuisplaats reed de bestuurder met zijn dure wagen een trap af, vlakbij het vissersmonument, De Scheveningse Vrouw. Wat de oorzaak was van de afleiding van de bestuurder is nog onduidelijk, het komt hem in ieder geval duur te staan. Het resultaat was dat de Bentley vast kwam te zitten op de trap, waardoor de toeristen aan de kust er een extra attractie gratis bijkregen.

bentley-scheveningen

Uiteindelijk moest er een takelbedrijf worden bijgehaald om de peperdure bolide weer los te krijgen van de ‘stoeprand’. Het is nog onduidelijk hoeveel het bezoeken van de Bentleyruider aan Scheveningen hem uiteindelijk heeft gekost. Dat mag het garagebedrijf verder uitzoeken.

Het lijkt wel vaker te gebeuren, een paar weken geleden reed een gloednieuwe Porsche ook al het water in.

Image-1

De Bentley Continental GT is een vierpersoons sportwagen die sinds 2003 geproduceerd wordt door de Britse autoproducent Bentley. De Continental GT is de opvolger van de op de Rolls Royce gebaseerde Continental R en T. De wagen werd getekend door de Belgische ontwerper Dirk van Braeckel. De Continental GT kost 263.624 euro.  De GT beschikt over een 6 liter twin-turbo V12 motor wat 560 pk oplevert. Daarnaast haalt de GT een snelheid van 0 tot 100km/h binnen 4.8 seconden en een maximumsnelheid van 318 kilometer per uur.

Image-1 2

Fotos’ met dank aan René Botman.